Povežite se s nama

Međimurje

Otvoren Aquapark MartiLandia, oaza dobre zabave na sjeveru Hrvatske

Objavljeno:

- dana

– Ključ uspjeha je sinergija – kaže Rudi Grula, voditelj Turističke zajednice MŽ. – Možemo reći da su Toplice motor turizma Međimurja, uz puno malih kotačića koji pomažu tom uspjehu! – dodaje.

Sjever Hrvatske postao je bogatiji za još jednu oazu vodene zabave. Radi se o Aquaparku Martilandia. Prvi kupači te brojni gosti i uzvanici bili su oduševljeni viđenim. Terme su završetkom ovog ulaganja postale prepoznatljiv healthness resort, prvi takve vrste u Europi. Otvorenju su prisustvovali brojni gosti i uzvanici. Među njima su bili i međimurski župan Matija Posavec, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin Igor Nekić, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula te direktorica prodaje i marketinga u LifeClass Termama Sveti Martin Nuša Korotaj.

Atraktivan sadržaj

LifeClass Terme Sveti Martin ove godine obogatile su ponudu novim i atraktivnim sadržajima. Uz investiciju vrijednu više od 2,5 milijuna kuna, s partnerima: talijanskom tvrtkom New Dieresin Contract S.r.l., vodećom u Europi za dizajn, konstrukciju i instalaciju specijaliziranih proizvoda za vodene tobogane i bazene te hrvatskom tvrtkom HJ Projekt iz Murskoga Središća, preuređen je vodeni park. Tri nova velika tobogana, standardni otvoreni, adrenalinska kamikaza te lijevak, kao i novo dječje vodeno igralište, izgrađeni su u 45 dana da bi velikim i malim kupačima omogućili nezaboravne ljetne doživljaje.

– U životu i investicijama uvijek treba težiti nečem novom i drukčijem, čime su zajamčeni i dobri rezultati. Terme čine gotovo 2/3 ukupnog međimurskog turizma po broju gostiju i ostvarenih noćenja. Svako novo ulaganje jamči razvoj Termi, čime direktno pridonosi i ukupnom razvoju međimurskog turizma – istaknuo je župan Matija Posavec.
Ova vrijedna investicija u Aquapark MartiLandia zorno svjedoči kontinuiranom ulaganju LifeClass Termi Sveti Martin u kvalitetu usluge i ponude da bi zadržali poziciju najkvalitetnijeg termalnog resorta u RH.

Načelnik Crnčec rekao je da zahvaljuje Toplicama Sveti Martin na iznimnom trudu i ulaganjima, što će generirati dobre rezultate i prihode:

– Ako uspoređujemo s 2017. godinom, ove godine do današnjeg dana imamo 4 500 noćenja više. Na području Općine pojavila su se i tri nova privatna iznajmljivača, tako da ih sada ukupno imamo 27. Sve to garantira stabilnu i uspješnu turističku budućnost!

Nove investicije

– Pozitivan trend u rezultatima LifeClass Termi Sveti Martin pokazuje nam da je smjer u kojem se poduzeće razvija ispravan te ćemo u budućnosti nastaviti investirati u kvalitetu, s ciljem veće konkurentnosti na turističkom tržištu – istaknuo je generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin Igor Nekić, koji je funkciju čelnog čovjeka preuzeo u listopadu prošle godine.

Aquapark Martilandia je ovom investicijom postao Aquapark s najbogatijom ponudom na sjeveru Hrvatske, ali i u čitavoj regiji koja u radijusu od 150 kilometara uključuje područje Slovenije, Austrije i Mađarske. Nuša Korotaj, direktorica prodaje i marketinga, ističe da je naziv Aquaparka MartiLandia nastao kao asocijacija na mjesto u kojem živi jelen Marti, maskota Aquaparka, budući da je netaknuta priroda u neposrednom okruženju Termi obitavalište razne divljači, a najviše jelena.

– Ključ uspjeha je sinergija – kaže Rudi Grula, voditelj Turističke zajednice MŽ. – Možemo reći da su Toplice motor turizma Međimurja, uz puno malih kotačića koji pomažu tom uspjehu! – dodao je.

– Na krilima ESPA (European Spa Award), nagrade koju smo primili prošli mjesec za kategoriju “Inovativni spa koncept”, strategija prodaje u budućem razdoblju bit će još jače fokusiranje na njemačko i austrijsko tržište te tržišta srednje i istočne Europe (Mađarska, Poljska, Češka, Slovačka). Okrenut ćemo se i prema novim tržištima, kao što su primjerice Italija i Srbija. Putem healthness strategije prodaje promovirat ćemo i naglašavati učenje dr. Rudolfa Steinera te antropozofiju koji smo implementirali u svoje proizvode i usluge – istaknula je Nuša Korotaj.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje