Povežite se s nama

Međimurje

U prvoj polovici ove godine u Međimurju ostvarena 81.000 noćenja

Objavljeno:

- dana

Prema podacima sustava eVisitor koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima, tijekom prvih šest mjeseci ove je godine u Međimurskoj županiji ostvarena 81.000 noćenja.

Samo u lipnju je ostvareno 17.000 noćenja.

Brojke su na razini prošle godine, kada je na kraju godine bilo zabilježeno 189.808 noćenja, što je za 12 posto više nego u 2017. godini.

Što se broja dolazaka tiče, u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 39.060 dolazaka. U odnosu na prošlu godinu to je porast od 7 posto.

Međimurje kontinuirano ulaže napore u razvoj i unapređenje turizma, a projekt bespovratnih turističkih potpora provodi već osmu godinu.

Dosad je uloženo više od dva milijuna kuna s ciljem proširenja postojeće turističke ponude, aktiviranja neiskorištenih turističkih potencijala, stvaranja novih turističkih proizvoda te promoviranja Međimurja kao poželje turističke destinacije.

Sadržaji programa prilagođeni su strateškom razvojnom dokumentu „Masterplan razvoja turizma Međimurske županije do 2020.“, a potpore omogućuju otvaranje novih smještajnih kapaciteta, nadogradnju postojećih te širenje kvalitete usluga i ponude.

Ogromnu ulogu u turističkoj priči igraju i obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva čiji su domaći proizvodi predmet interesa brojnih turista kod kojih je izražen trend kupovanja domaćeg, autohtonog i zdravog, a Međimurska županija sustavno radi i na razvoju poljoprivrede.

Vrlo važna odrednica međimurskog turizma su i manifestacije koje se diljem županije odvijaju tijekom cijele godine, a čija kvaliteta i originalnost pridonose turističkom rastu.

Stoga je Turistička zajednica Međimurske županije dodijelila potpore turističkim manifestacijama u 2019. godini te izrazila podršku događajima koji dobro prezentiraju potencijal, kulturu i tradiciju ovoga kraja.

Europska komisija Međimurju je čak dva puta dodijelila titulu Europske destinacije izvrsnosti. U 2006./2007. godini proveden je prvi EDEN izbor s temom „Turizam na ruralnom području“, a nacionalni pobjednik bio je Sveti Martin na Muri.

Osam godina kasnije, tema izbora pobjednika za europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) bila je „Turizam i lokalna gastronomija“, a titulu Europske destinacije izvrsnosti za 2014./2015. godinu ponijelo je gornje Međimurje.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje