Povežite se s nama

Međimurje

Otvorena izložba fotografija u Donjoj Dubravi: Vučenikovi portreti na “Zidu slavnih”

Objavljeno:

- dana

Mladi Fotograf Marko Vučenik otvorio je svoju petu samostalnu izložbu fotografija, prvu u rodnoj Donjoj Dubravi. Izložba pod nazivom „Wall of fame“ je otvorena u prostoru Caffe bara Sale, u subotu, 13. srpnja.

– Fotografija je oduvijek bila i ostala ljubav mog života, uvijek joj se rado vratim. Smisao za lijepo proizlazi iz kućnog odgoja, obitelji, prijatelja kojima smo okruženi. Ljepota nije samo estetika, ljepotu treba prepoznati i kad dolazi iznutra. Tako na svom ukusu moram zahvaliti prvenstveno svojim roditeljima, baki i prijateljima koji su uz mene cijeli život – ističe Marko Vučenik.

Na izložbi u Donjoj Dubravi, Marko se predstavio portretnim fotografijama.

– Ovakvom vrstom fotografije bavim se od 2006. godine. Za obavezni predmet fotografije kao prvog modela krajem ožujka 2006. fotografirao sam Kristinu Horvat na obali Drave analognim fotoaparatom. Kako nisam imao novaca za profesionalne modele, nastavio sam fotografirati svoje prijateljice. Marina Horvat je bila drugi model i jedina koja je došla na sve moje izložbe. Osim mene, naravno – šali se Marko, koji je na fotografije „preselio“ i Natašu Hrašćanec, ali i svoju baku Tereziju Miser.

Posljednjih godina Marko se velikim koracima probija i u međunarodnim vodama te je dosad svoje fotografije izlagao petnaestak puta diljem Europe. Na popisu gradova u kojima je izlagao su Hag, Beč, Ljubljana, Berlin, Barcelona, Venecija, Atena, Amsterdam i Sofija.

– Podršku su na otvorenju izložbe dali brojni mještani i prijatelji iz okolnih mjesta.

Na „Zid slavnih“ se potpisao i glumac Gavelle i Ludens teatra Sven Šestak. Događaj je trajao do 23 sata, a tko još nije stigao razgledati fotografije može to učiniti bilo kada jer su one sada dio stalnog postava Caffe bara Sale. Posebno zahvaljujem vlasniku Saši Šefiću Saleu koji je svoj prostor pretvorio u izložbeni. Hvala i Janji Kovač, kustosici Muzeja Međimurja Čakovec, na uvodnom govoru, kao i Marijanu Vargi, načelniku Općine Donja Dubrava – zaključio je Marko Vučenik.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje