Povežite se s nama

Crna kronika

Udario muškarca (62) u okolici Varaždina, policija ga lovila po šumi

Krađe

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje uhićenog 43-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje, pokušaja prisile prema službenoj osobi, tri kaznena djela povrede djetetovih prava i kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnjak u utorak, 13. kolovoza ispred prodavaonice u jednom mjestu u okolici Varaždina, prišao 62-godišnjaku i počeo ga vrijeđati te ga udario rukom po nosu i rekao mu da će ga ubiti.

Nakon što su policijski službenici zbog upućene prijetnje poduzeli pretragu njegove kuće i uočili ga da izlazi iz obližnje šume zajedno s njegovo troje maloljetne djece, no 43-godišnjak se oglušio na zapovijed policijskih službenika da pristupi do njih te se dao u bijeg u dubinu šume. Kad su ga policijski službenici ubrzo sustigli i približili mu se na nekoliko metara, 43-godišnjak u prisutnosti djeteta zaprijetio da mu se ne približavaju, ali su policijski službenici uspjeli svladati njegov daljnji otpor.

Također on je od kolovoza 2015. do kolovoza 2019. godine koristio za vožnju osobni automobil na koji je stavio nepripadajuće registarske pločice izdane za drugo vozilo.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 43-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje