Povežite se s nama

Crna kronika

Majka monstrum iz Svibovca Podravskog osuđena na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, no ŽDO traži strožu kaznu

Objavljeno:

- dana

Vesna N. (54), majka iz pakla iz Svibovca Podravskog, koja je godinama podvodila svoje maloljetne kćeri, presudom Županijskog suda u Varaždinu osuđena je na četiri godine i deset mjeseci zatvora.

Riječ je o slučaju koji je zgrozio cijelu Hrvatsku.

Teretilo ju se da je od 2000. do 2009. godine u Varaždinu i drugim mjestima u cilju zarade, a koristeći svoj roditeljski autoritet i teške obiteljske prilike pronalazila muške osobe kojima će njene dvije maloljetne kćeri pružati seksualne usluge. Kćeri su bile prisiljene višekratno spolno zadovoljavati muškarce s kojima je dogovarala pružanje seksualnih usluga za iznose do 700 kuna i kupnju kućanskih potrepština.

U cijelom slučaju osuđeni su i trojica muškaraca.

Pritom je  54-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela spolnog odnošaja s djetetom i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, 75-godišnjak je proglašen krivim zbog počinjenja dva kaznena djela spolnog odnošaja bez pristanka i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, dok je 77-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela prostitucije i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni u odnosu na 54-godišnjakinju, 75-godišnjaka i 77-godišnjaka jer državno odvjetništvo smatra da im je trebalo izreći strože kazne zbog značajnih otegotnih okolnosti u vidu višegodišnjeg prisiljavanja žrtava na neželjene spolne odnose s više osoba i posljedica koje žrtve trpe. Žalba je podnesena i zbog materijalnih i procesnih povreda za koje državno odvjetništvo smatra da su počinjene u prvostupanjskom postupku. U žalbi se također pobija pravilnost utvrđenih činjenica na kojima je sud temeljio oslobađanje okrivljenika optužbe – ističe Županijsko državno odvjetništvo.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje