Povežite se s nama

Život i društvo

Lepoglava bila domaćin 17. Brđanskim susretima Saveza izviđača Hrvatske

Brđanski susreti izviđača Lepoglava1

Objavljeno:

- dana

Oko 200 izviđača iz cijele Hrvatske okupilo se u Lepoglavi na 17. Brđanskim susretima Saveza izviđača Hrvatske.

Riječ je o svojevrsnom stručnom skupu brđana koji za cilj ima unaprjeđenje kvalitete rada odreda izviđača u cijeloj zemlji, a koji će sudionicima ponuditi prigodu za druženje, ali i prigodu da prolaskom edukativne staze upoznaju tradiciju kraja u kojem se nalaze.

Susreti su otvoreni 14. rujna na prigodnoj svečanosti na kojoj su dobrodošlicu brojnim okupljenim izviđačima poželjeli domaćini susreta – Odred izviđača Lepoglava te čelni ljudi Varaždinske županije i Grada Lepoglave.

Ispred Grada Lepoglave dobrodošlicu je izviđačima poželio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač istaknuvši pri tom da je Lepoglava ponosna na rad domicilnog Odreda izviđača. Naglasio je i da izviđaštvo simbolizira zajedništvo te pohvalio rad izviđača s mladima.

– Jednom izviđač, stalno izviđač – zaključio je Kovač.

Svečanost otvorenja 17. Brđanskih susreta bila je prigoda za potpisivanje Sporazuma o suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske čime je za Grad Lepoglavu započeo proces stjecanja statusa Grad prijatelja izviđača. Sporazum je ispred Grada Lepoglave potpisao gradonačelnik Marijan Škvarić, a ispred Saveza izviđača Hrvatske dopredsjednik Saveza Bojko Kukić koji je pojasnio da se navedeni status dodjeljuje gradovima koji daju podršku odredima izviđača koji djeluju na njihovom području.

Susrete je otvorio dožupan Varaždinske županije Robert Vugrin koji je izrazio zadovoljstvo time da se ovi Susreti događaju na u lepoglavskom kraju.

– Želimo da lepoglavski kraj i Varaždinska županija ostave traga u vašim sjećanjima, ali i da vi ostavite svoj trag potaknuvši daljnji razvoj izviđačkog pokreta – poručio je Vugrin.

Na samom su kraju, predvođeni domaćinima, svi nazočni zapjevali himnu ovih susreta – Lepe ti je Zagorje zelene.

Svečanom otvorenju 17. Brđanskih susreta nazočio je i Jordan Barjaktarov iz Svjetske skautske organizacije te načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško.

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje