Povežite se s nama

Crna kronika

Poznati detalji jučerašnje teške i tragične prometne nesreće koja je odnijela tri života

Objavljeno:

- dana

Policijska uprava međimurska službeno se očitovala o prometnoj nesreći koja je jučer odnijela tri života. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– U srijedu, 30. listopada, oko 12 sati i 25 minuta na cesti između Vratišinca i Peklenice dogodila se prometna nesreća, u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 22-godišnjak sa širega područja Grada Mursko Središće, krećući se iz smjera Vratišinca u smjeru Peklenice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio atmosferskim prilikama (padala je kiša) te stanju i osobinama ceste (kolnik mokar, zavoj, nizbrdica).

Zbog toga je izlaskom iz zavoja, na ravnom dijelu ceste na uzdužnom cestovnom nagibu, izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom. Nakon toga se vozilo zanijelo, prešlo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udarilo u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 66-godišnjakinja sa širega područja Grada Murskog Središća.

Na mjestu prometne nesreće je, nažalost, utvrđena smrt 22-godišnjeg vozača i putnice u njegovu automobilu, 23-godišnjakinje sa širega područja Grada, dok je u Županijskoj bolnici Čakovec preminula putnica iz drugog osobnog automobila, 77-godišnjakinja sa širega područja Grada Murskoga Središća. Vozačica drugog osobnog automobila i putnica iz njezina automobila, maloljetnica s područja Međimurske županije, vozilom hitne pomoći prevezene su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su im okvalificirane teške tjelesne ozljede, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.

Na mjesto događaja su izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca te pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva okolnih naselja. Očevid je obavila općinska državna odvjetnica u Čakovcu.

Međimurje žaluje zbog gašenja života mladoga para, Žakline M. i Edija N.

Promet je na dijelu županijske ceste broj 2008 između Vratišinca i Peklenice bio obustavljen u vremenu od 12:52 do 15:35 i odvijao se obilaznim pravcima. O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Crna kronika

Varaždin: motorist (34) ozlijeđen kada je preticao kolonu te udario u auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, oko 14.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 29 godina upravljala je osobnim vozilom. Ona se uključivala u promet na kolnik Zagrebačke ulice između zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerila da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, javila je PU varaždinska.

Tom prilikom je u prednji dio njezinog osobnog automobila udario motocikl kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji je protivno oznakama na kolniku vršio radnju obilaženja zaustavljenih vozila u koloni, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Više svinja ukradeno s farme 30-godišnjaka u Hrženici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrženici, nepoznati počinitelj je provalio u farmu u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio nekoliko svinja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura, javila je PU varaždinska. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Istog dana, 6. svibnja, također u Hrženici, nepoznati je počinitelj provalio u radni stroj u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Varaždinu te otuđio preko sto litara dizel goriva. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje