Povežite se s nama

Međimurje

Za redovno održavanje županijskih i lokalnih cesta gotovo 42 milijuna kuna!

Objavljeno:

- dana

U Maloj vijećnici Međimurske županije još je potkraj listopada potpisan dvogodišnji okvirni Sporazum o izvođenju radova redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta vrijedan gotovo 42 milijuna kuna.

Ljetno i zimsko održavanje

Ravnateljica Županijske uprave za ceste (ŽUC) Međimurske županije Ljerka Cividini, u prisustvu župana Međimurske županije Matije Posavca, Sporazum je potpisala s vlasnikom tvrtke Pavlic asfalt-beton Zvonimirom Pavlicom i predsjednikom Uprave tvrtke Tegra d.o.o. Ivanom Kolarićem uime zajednice ponuditelja.

Istaknula je da je postoje dvije grupe osnovnih radova u okviru redovnog održavanja – ljetno i zimsko održavanje.
– Operativni program je izrađen te sam sigurna da će izvođači radova korektno odraditi posao koji su odrađivali i proteklih godina. Ljetno održavanje obuhvaća niz radnji koje su potrebne za sigurno odvijanje prometa na cestama – od održavanja kolnika, preko košnje i sanacije propusta, do uređenja bankina – pojasnila je ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini.

Međimurski ŽUC upravlja sa 450 kilometara cesta, od čega je 202 kilometara županijskih i 248 kilometara lokalnih cesta. Riječ je o cestama na području Međimurske županije, osim ceste na području Grada Čakovca.

Potreba ulaganja u cestovnu infrastrukturu u Međimurju je kontinuitet, naglasio je župan Matija Posavec i napomenuo da su u odnosu na Sporazum potpisan u rujnu 2017. godine, kada su osigurana 34 milijuna kuna, sredstva povećana. Radovi održavanja povjereni su istim izvođačima kao i proteklih godina te ga posebno veseli što posao odrađuju međimurske tvrtke.

– Ovo je samo jedan od brojnih projekata u cestogradnji. Hrvatske ceste provode niz investicija – grade se obilaznice, državne ceste proširuju se pješačko-biciklističkim stazama, a u planu imamo i nove, zajedničke investicije, tako da slobodno možemo reći da je cestogradnja na našem području u sve ozbiljnijem investicijskom zamahu. S obzirom na projekte odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Donje Dubrave i Murskog Središća, po završetku radova na aglomeraciji, zasigurno će uslijediti obnova lokalnih i županijskih cesta – poručio je župan Posavec.

– Nama su ovo poznati poslovi, odrađivat će ih specijalizirane i dobro uhodane ekipe koje su za njih već godinama zadužene. Činjenica je da nam nedostatak radne snage stvara manje poteškoće poput kašnjenja, no bez obzira na to možemo biti zadovoljni jer stanje cesta u Međimurju na iznadprosječnoj je razini.

U zimskom razdoblju županijske i lokalne ceste čišće su od državnih pa i autocesta – zaključio je Ivan Kolarić, koji je ujedno zamolio za strpljenje građana budući da će zbog projekta aglomeracije i određene dionice županijskih cesta neminovno biti pod posebnim prometnim režimom. Zvonimir Pavlic potvrdio je da su obje tvrtke dobro ekipirane i mogu vrlo kvalitetno odraditi posao.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje