Povežite se s nama

Međimurje

Nogometni turnir u Čakovcu: svoj djeci jednake mogućnosti za bavljenje sportom, druženje i zabavu

Objavljeno:

- dana

Nogometna škola Međimurje-Čakovec je u subotu, 26. listopada, na stadionu SRC-a Mladost u Čakovcu organizirala nogometni turnir za djecu s teškoćama u razvoju “Special Power League“ (SPL) uz potporu Akademije zdravog življenja koja je nositelj projekta.

Na turniru odigranom na glavnom terenu stadiona Mladosti sudjelovalo je šest momčadi. Osim domaćina, NŠ Međimurje-Čakovec, snage su odmjerili igrali GNK-a Dinamo, NK-a Istra 1961, NK-a Osijek, NK-a Slaven Belupo i gostiju iz Austrije. Turnir je okupio više od 60 djece, a svaki je sudionik ovog zanimljivog turnira dobio zlatnu medalju, dok je momčad za uspomenu primila priznanje, prigodne poklone i pehar.

Na turniru je sudjelovalo šest momčadi, a svi sudionici nagrađeni su zlatnim
medaljama

Na svečanoj ceremoniji otvorenja turnira u sklopu SPL-a sudjelovali su zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, član Izvršnog odbora HNS-a, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i predsjednik Županijske sportske Zajednice Mato Kljajić, glavni tajnik Akademije zdravog življenja Dario Jagić, predsjednik NŠ Međimurje-Čakovec Dean Panić i voditelj NŠ Međimurje-Čakovec Hrvoje Goričanec.

– Izrazito me veseli činjenica da je pokrenuta ova inicijativa, koju između ostalih podupire i krovna nogometna organizacija. Ne trebam posebno spominjati da ste svi vi pobjednici, stoga nemojte prestajati uživati u otkrivanju čari nogometa, najpopularnije sportske igre na svijetu – istaknuo je tom prigodom Mato Kljajić.

Otvarajući turnir, dogradonačelnik Zoran Vidović istaknuo je da je velika čast i zadovoljstvo što se ovakav događaj održava u Čakovcu i Međimurju. Zahvalio se pritom svima koji na bilo koji način podupiru ovakve inicijative te je sudionicima zaželio puno sportskog uspjeha, kao i da iz Čakovca svojim kućama ponesu puno lijepih uspomena.

– Nogometna škola Međimurje-Čakovec se aktivno uključila u projekt SPL, čiji je osnovni cilj motivirati djecu s teškoćama u razvoju da se putem sportskih aktivnosti integriraju u društvo. Projekt je osmišljen kao liga klubova koji u razmaku od tri mjeseca u raznim gradovima odigravaju turnire. Uz to je svaki klub prije godinu dana oformio svoju nogometnu momčad kojoj omogućava treniranje i aktivno bavljenje sportom. Cilj nam omogućiti djeci s posebnim potrebama da ravnopravno treniraju i zaigraju nogomet ili neki drugi sport u dresu svog voljenog kluba – objasnio je Hrvoje Goričanec.

Turnir u Čakovcu bio je šesti po redu turnir u sklopu SPL-a, a sljedeći će biti održan u Osijeku. Za ekipu NŠ Međimurje-Čakovec igrala su djeca iz Udruge za autizam Pogled i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Na zelenom travnjaku su nastupili: Biserka Topčagić, David Bogar, Danijel Mesarić, Elvis Topčagić, Luka Pokupec, Jakov Srnec, Jakov Grabar, Josip Petek, Bartol Čubra i Vida Čubra. Vodili su ih treneri Santino Debelec i Vedran Vurušić, u čemu su im pomogli Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje, te Mirna Jambrović, izvršna predsjednica Udruge Pogled.

Liga SPL je pokrenuta na inicijativu Akademije zdravog življenja i uz potporu Zaklade „Mateo Kovačić“, Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog rukometnog saveza, centara za odgoj i obrazovanje te brojnih hrvatskih sportskih klubova. Ambasador SPL-a je hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje