Povežite se s nama

Život i društvo

Prebogat božićni program u Sračincu i Svibovcu Podravskom zahvaljujući udrugama

Objavljeno:

- dana

Tradicionalno u predbožićno vrijeme u Općini Sračinec održavaju se mnogobrojna događanja pripreme i proslave Božića.

U subotu, 14. prosinca, je u Domu kulture u Sračincu održana i središnja manifestacija “Božić v Sračincu” koja je okupila mnogobrojne stanovnike općine i njihove goste.

– Već 14. godinu zaredom Udruga žena Preslica organizira “Božić v Sračincu”. Ponovno smo posjetiteljima ponudili stvarno bogat program, mogla bih reći – za svakog ponešto. Istaknula bih žene iz naše udruge koje su svojim radom kroz cijelu godinu izradile prigodne božićne rukotvorine koje predstavljaju na Božićnom sajmu. Osim njih, svoje su radove izložili i kreativci iz susjednih mjesta. Kao i svake godine odlično surađujemo s Učeničkom zadrugom Zvir OŠ Sračinec, kao i Dječjim vrtićem Bambi Sračinec koji su izložili dječje radove. Program nastupa trajao je kroz cijeli dan; u 11 sati predivnim su se nastupima predstavila djeca vrtića Bambi, u 16 sati nastupila su djeca osnovnoškolskog uzrasta, a u večernjim satima imali smo dvije kazališne predstave i mali koncert. Glumili su članovi naše udruge Preslica, glumci AKUD-a Žensko kazalište Gornje Jesenje, a predivnim nastupom razveselio nas je zbor Kapela Paulina Warasdin – rekla je predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko.

Osim u Sračincu, puno događanja održava se i u Svibovcu Podravskom, gdje je Udruga Črepičar postavila adventski vijenac.
– Najviše me veseli stvarno visoka posjećenost svih pripremljenih programa povodom Božića. Osim Udruge Preslica, koja je organizator ove manifestacije, i kojoj ide najveća zahvala, htio bih istaknuti i aktiviranje mladih koji su uredili cijelo mjesto u božićnom duhu. Puno hvala Stanki Miko, predsjednici Udruge Preslica i Mateji Križnjak, predsjednici Savjeta mladih Općine Sračinec, kao i svim njihovim članicama i članovima. Uredili smo centar Sračinca, okitili jelke i postavili veliki adventski vijenac, a prava proslava Božića nas tek čeka. Prosinac je uvijek mjesec kada Općina Sračinec daruje – pred potpisivanjem smo ugovora o stipendijama za izvrsne studente i učenike, ponovno ćemo isplatiti pomoć rodiljama i umirovljenicima, a svoju “božićnicu” će opet dobiti i svi studenti s područja općine – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Pred nama su dakle još mnoga događanja za Božić u Sračincu, a izdvajamo predstavu “Pod hitno na hitnu” koju će na Štefanje 26. prosinca izvesti Kerekesh teatar. Dan nakon toga, 27. prosinca, u župnoj crkvi sv. Mihaela održat će se Božićni koncert KUD-a Zavičaj Sračinec, s početkom u 18:30 sati.

Život i društvo

U Lepoglavi proslava Dana OS RH uz tribine, vojnički grah, tamburaše…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Lepoglavi će se i ove godine obilježiti Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske te Dan otvorenih vrata Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Program će se održati u nedjelju, 19. svibnja, a počet će u 8 sati u Župnoj crkvi misom zadušnicom za poginule, zatočene, nestale i umrle branitelje.

Kod Spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja u 9 sati bit će položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje s područja grada Lepoglave,  nakon čega će sudionici u koloni krenuti Ulicom hrvatskih pavlina prema gradskom parku kod Doma kulture, uz pratnju Limene glazbe Lepoglava.


Svečanost otvorenja održat će se u gradskom parku s početkom u 10 sati, a 15 minuta kasnije počet će tribina pod nazivom „Varaždinski kraj u Domovinskom ratu”.

U 11 će sati u gradskom parku početi druženje sudionika i posjetitelja uz vojnički grah i tamburašku glazbu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Varaždinski sejem privukao velike i male znatiželjnike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ulica Augusta Šenoe nakratko je postala pozornica za još jedan zanimljiv događaj.  Naime, u subotuje bila ispunjena štandovima proizvođača domaćih proizvoda na 15. Varaždinskom sejmu – sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Posjetitelji su imali priliku degustirati i nabaviti raznovrsne proizvode od domaćih proizvođača. Ljubitelji gastronomije mogli su pak uživati u izboru vrhunskih vina, aromatičnih likera, kvalitetnih craft piva i ginova, kao i u mnogim drugim gastronomskim iznenađenjima.

U zabavnom dijelu programa nastupili su KUD Hrvatskih željeznica, Dječje folklorno društvo Sončece i Tamburaški sastav Sedef, a Gradska tržnica misli i na najmlađe pa je za mališane organizirana likovno kreativna radionica…

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje