Povežite se s nama

Međimurje

FOTO U Čakovcu nema Rudolfa, ali zato imaju anđelinjak veći od varaždinskog

Objavljeno:

- dana

BAJKOVITA INSPIRACIJA

Zahvaljujući osebujnom vizualnom identitetu Čakovca, božićni će blagdani za njegove stanovnike i posjetitelje “Adventa u gradu Zrinskih“ nesumnjivo biti bogatiji i ljepši nego ikad. Naime, osim raznovrsnih prigodnih programa za sve uzraste, naši susjedi će se po prvi put moći klizati u gradskoj jezgri od 1. prosinca pa sve do 30. siječnja…

Kako ističu u Turističkoj zajednici Grada Čakovca, organizacija ovogodišnje manifestacije imala je za cilj raznovrsnim sadržajima tijekom prosinca privući što više ljudi u bajkovito središte grada. Magičnu čaroliju na bogato urešenim gradskim ulicama jedva su dočekali njegovi stanovnici.

– Čestitam svima koji su zaslužni da nam iščekivanje božićnih i novogodišnjih blagdana protekne u posebnom ugođaju. Centar je jako lijepo uređen, dočekuju nas snjegovići i bezbroj anđela. Time nisam iznenađena jer znam kako naša Turistička zajednica ima zaposlene ljude kojima ne nedostaje kreativnosti – rekla nam je Ines Mezga.

Riječ je o mladoj mami koja je već u petak požurila provjeriti jesu li u njen Čakovec stigle saonice i sobovi na čelu s Rudolfom. Međutim, nije ih pronašla, ali su zato tu bili snjegovići s velikim, promrzlim nosovima.

–  Šteta što ih nisu razmaknuli i omogućili mališanima da trčkaraju između jelke i snjegovića. No, djecu će ionako najviše zanimati sve te drangulije koje se prodaju na štandovima. Sinu na Adventskom sajmu uvijek kupim neku sitnicu, a nama starijima je najveći gušt popiti vrući čaj ili kuhano vino – naglasila je naša sugovornica na koju se nadovezala i oduševljena gošća iz Koprivnice.

Jedva dočekali

– Čakovčani su zaista prekrasno okitili svoj grad, impresionirana sam mrežama s bezbroj upaljenih lampica. Centar je daleko raskošniji od onog u Koprivnici, i ovim Adventom nadmašili su susjedni Varaždin, za kojeg neki kažu da je “grad anđela“ – rekla je Karolina Grubić.

Inače, program Adventa obuhvaća različite prigodne sadržaje koji će se odvijati na Franjevačkom trgu, u Ulici Kralja Tomislava, u knjižnici Nikola Zrinski, u prostoru Muzejsko informativnog centra, Scheierovoj zgradi, Centru za kulturu Čakovec, u crkvi sv. Nikole biskupa, te u atriju Starog grada.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Međimurje

Mursko Središće ima drugi najljepši vrtić u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Facebook izboru najljepšeg vrtića  sudjelovalo je 40 vrtića iz 41 gradova i općina iz čitave Hrvatske, a slike vrtića kroz ovaj su izbor postigle ukupni doseg od preko 730 tisuća FB korisnika.

Gledano po kategorijama, ‘srebro’ u kategoriji malih gradova osvojio je DV Maslačak iz Murskog Središća koji je osvojio 894 lajkova na stranici Gradonačelnik.hr, preko 1.800 na svim objavama, a vidjelo ga je preko 30 tisuća FB korisnika. Danas, 28. kolovoza 2024. godine ravnateljica DV Maslačak Ivana Maltarić i gradonačelnik Dražen Srpak preuzeli su Priznanje za 2. mjesto po izboru korisnika Facebook-a za najljepši dječji vrtić u Hrvatskoj – kategorija mali gradovi koje im je uručio predstavnik društva Gradonačelnik.hr Ivan Todorić.

Ističemo kako su krajem 2022. godine Gradu Mursko Središće odobrena novčana sredstva u iznosu od 649.810,81 eura putem Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv, NPOO.C3.1.R1-II.01 za dogradnju Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće za još četiri skupine. Dogradnjom će se osigurati dovoljni kapaciteti za svu djecu, vjerojatno za minimalno deset i više godina unaprijed.  Početkom srpnja gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je ugovor o izvođenju radova na dogradnji Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće u vrijednosti od 1.746.263,39 eura pa je stoga vidljivo da Grad Mursko Središće mora osigurati preostalih milijun eura no svakako će tražiti sufinanciranje tog dijela od strane Republike Hrvatske. Trenutno se vrše pripremne radnje za dogradnju dječjeg vrtića te sami radovi kreću kroz koji dan, dok se završetak istih očekuje krajem školske godine – lipanj 2025. godine. 

Nastavite čitati

Međimurje

U subotu zanimljiv 18. Susret starih traktora u Selnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već 18. Susret starih traktora u Selnici održat će se u subotu, 31. kolovoza.

Okupljanje traktorista je u 10:30 sati u središtu Selnice, a polazak je u 12.

Traktori će se moći vidjeti na ruti Selnica – Praporčan – Frkanovec – Zebanec Selo. Završetak je predvečer na nogometnom igralištu NK Zebanec uz podjelu priznanja i nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje