Povežite se s nama

Život i društvo

Akcija uspjela jer mještani Vinice imaju veliko srce: za 7.800 kuna kupljena oprema za palijativnu skrb

Objavljeno:

- dana

GOTOVA HUMANITARNA AKCIJA

U prostorijama Općine Vinica danas je održana predaja kupljene opreme i pomagala OŠ Vinica, dječjem vrtiću “Sreća” i Općini Vinica. 

Oprema je kupljena u sklopu humanitarne akcije “Cvijećem do pomoći” koju je organizirala Božena Kapitarić, najmedicinska sestra Hrvatske koja je odrasla u Vinici.

Organizatori se bojali, ali Viničani nisu iznevjerili

– Moram priznati da smo se čak malo i bojali da akcija neće uspjeti, no znam da mještani Vinice, u kojoj sam odrasla, imaju jako veliko srce, empatični su i vole pomagati, što su u ovoj humanitarnoj akciji i dokazali – rekla je Kapitarić na konferenciji za novinare koja je sazvana u povodu završetka humanitarne akcije koja je započela u travnju na njezinu inicijativu.  

Kapitarić je dodala kako je u okviru ove akcije donirano više od tisuću sadnica cvijeća, čijom je prodajom prikupljeno 7.800 kuna.

– Za prikupljene novce kupili smo dva antidekubitalna madraca s navlakama i kolica za guranje za stare i nemoćne koje će moći koristiti mještani općine Vinica. Također, za vrtić su kupljena didaktička sredstva, a školu dva seta za učenje matematike za učenike s posebnim potrebama – rekla je organizatorica humanitarne akcije koja se zahvalila Općini Vinica i njezinim djelatnicima na pomoći i podrški u provedbi ove akcije, ali i donatorima koji su donirali cvijeće.  

Načelnik Kostanjevac: Rado smo prihvatili ideju Božene Kapitarić, najmedicinske sestre 

Najmedicinskoj sestri Hrvatske, djelatnicima Općine i svim mještanima koji su sudjelovali u akciji zahvalio je i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

– Naša Božena Kapitarić, koja radi na odjelu Onkologije Županijske bolnice Čakovec i koja je najmedicinska sestra u Hrvatskoj drugu godinu zaredom, imala je posebnu želju da odradi humanitarnu akciju na području Općine Vinica, što smo svi mi rado prihvatili. Kupljena je vrijedna oprema koju će moći koristiti mještani naše općine, djeca u vrtiću i školi i na tome joj zahvaljujem – rekao je Kostanjevac i dodao kako će Općina i dalje podržavati slične akcije.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sve nedjelje, praznici i blagdani do kraja 2024. u Ludbregu proglašeni javnim manifestacijama i sajamskim danima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg donio je Zaključak da će sve nedjelje do kraja godine, kao i blagdani  te praznici biti takozvani sajamski dani.

-U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti i povećanja obujma turističke ponude Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar svijeta provode različite aktivnosti na proširenju kulturno-turističke ponude. Tako se sve nedjelje  u razdoblju od 1. svibnja 2024. do 31. prosinca 2024. godine proglašavaju danima javnih manifestacija i sajamskim danima na području Grada Ludbrega – objavili su u Gradu Ludbregu.

Pojedine aktivnosti i programi odvijat će se i u dane praznika ili neradnih dana te se, pored nedjelja, u toku godine danima javnih manifestacija i sajamskim danima proglašavaju ovi dani: 30. 05. 2024. – Dan državnosti i Tijelovo – četvrtak, 22. 06. 2024. – Dan antifašističke borbe – subota, 5. 08. 2024. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja-ponedjeljak, 15. 08. 2024. – Velika Gospa – četvrtak, 1. 11. 2024. – Dan svih svetih – petak, 18. 11. 2024. – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – ponedjeljak i 26. 12. 2024. – Sveti Stjepan – četvrtak.

-Prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao sastavni dio javnih i sajamskih manifestacija  može započeti najranije u 6:00 sati i završiti  najkasnije do 22:00 sata, a u dane manifestacije „Ludbreška Sveta Nedjelja“ može započeti najranije u 6:00 sati i završiti najkasnije do 24:00 sati – kažu u Gradu Ludbregu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje