Povežite se s nama

U fokusu

Antonio Tkalec promovirao novi album: Nije mi cilj slava, ni bogatstvo, zahvalan sam što pomažem drugima

Objavljeno:

- dana

O ALBUMU “OPROSTI MI”

– Iza ovog CD-a su suze, molitve, nadanja, osjećaji, usponi i padovi.

U ovom CD-u je tolika rijeka emocija i proživljavanja, jednostavno moj život i život mojih suradnika u posljednje dvije godine, koliko smo radili album i doista se nadam da ćete u njemu uživati – rekao je Antonio Tkalec, pjevač, skladatelj, kantautor i producent moderne duhovne glazbe na promociji svojeg novog, četvrtog samostalnog albuma “Ohrabri me” koja je održana jučer u Franjevačkom samostanu u Varaždinu.  

Promocija je započela s pjesmom “Ohrabri me”, što je i naziv najnovijeg Tkalecovog albuma kojeg je želio promovirati, kako je istaknuo, s njemu dragim ljudima.

Album umalo da nije izašao!

– Svi su me pitali kad će koncert? No, ja sam odlučio održati promociju s meni dragim osobama. Možda s vama nisam svaki dan, ne vidim se jako često, no niste ovdje jer je bilo praznih mjesta, nego zato jer ste mi dragi – rekao je Tkalec koji je na promociji otkrio da se umalo dogodilo da album nije izašao.  

– Prvo se Nevenu, mom gitaristu dan prije promocije “zacvikala” desna ruka, pa me sat vremena poslije nazvao fra Tihomir, koji mi svira bas gitaru. Njemu se “zacvikala” lijeva ruka. Kad smo krenuli na probu, dan prije promocije, zove me proizvođač i kaže “Čuj, imamo problem, CD neće biti gotov”. Ipak, na kraju se sve se nekako posložilo i ovdje je novi album, moje četvrto dijete – rekao je Tkalec.  

Pjesma “Hej ti” posvećena je mojem najmlađem bratu koji je prije nekoliko godina doživio jednu napast i pokušao počiniti samoubojstvo.

Za svoj najnoviji Tkalec kaže da je dublji i sažetiji u odnosu na prethodna tri.

– Pjesme su protkane porukama koje trebaju svakome i vjerujem da će se svatko naći u nekoj pjesmi.  Primjerice, pjesma “Zar me više ne čuješ?” doslovno je moja svađa s Bogom. U jednom trenutku, kad mi je bilo izrazito teško, doslovno sam vikao na dragog Boga. Pjesma “Oprosti mi”“ govori o tome koliko se trudim da ne izađe na vidjelo sve što ne treba, sve moje slabosti i gluposti. Pjesma govori o tim nekim segmentima odrastanja i zato bih je preporučio tinejdžerima, kao i pjesmu “Hej ti”, koja je posvećena mojem najmlađem bratu koji je prije nekoliko godina doživio jednu napast i pokušao počiniti samoubojstvo. Bog ga je spasio i siguran sam da će jednog dana izrasti u prekrasnu osobu  i zato mislim da je nekako najviše namijenjena mladima – rekao je Tkalec koji je otkrio da često u svom radu susreće ljude za koje ni ne zna da su mu njegove pjesme pomogle.

– Meni nije cilj slava i bogatstvo. Kada saznam da su moje pjesme pomogle nekome, u teškim trenucima života, za mene je to najveća plaća i nagrada. Nadam se  da će i moj novi album pomoći ljudima – zaključio je na kraju Tkalec.

Antonio Tkalec se na promociji svog novog albuma zahvalio ekipi koja ga je, kako je istaknuo “trpjela” i podržavala u zadnje dvije godine, koliko je nastajao novi CD.  

– Na albumu je sudjelovala jedna prekrasna ekipa. Na čelu mog tima je moj producent Ivan Mikulić, tu je i Nebojša Buhin, poznat kao gitarist Nine Badrić, dva basista Mario Vilić i Robert Vrbančić, a ne smijem zaboraviti ni mojeg violinistu Martina Pokosa, što je novost na mom CD-u. Na novom albumu Nikola Mikulić je prosvirao bubnjeve na svim pjemama. U ovom CD išli smo korak dalje, mastering je napravio Steve Corrao, koji je dao obol albumu. Tu je i velečasni Tihomir koji mi na koncertima svira bas gitaru, ali i Sanja, Anita i moj anđeo čuvar, Agneza. One su doista najduže sa mnom u ovome skupa, proživljavaju najžešće moje uspone i padove te im se ovom prilikom javno ispričavam za sve ove godine kad sam bio ljut na vas, makar je ponekad to bilo i s razlogom – našalio se Tkalec.

Kako je bilo jučer na promociji pogledajte u fotogaleriji Ivana Agnezovića.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Evo kako napreduje čišćenje jezera u Takošćanu, dnevno se odveze do 2500 metara kubnih sedimenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čišćenje jezera u Trakošćanu i dalje dobro napreduje, a voda bi se mogla početi puštati već u svibnju.

>> FOTO Radovi u punom jeku, voda će se u jezero Trakošćan početi puštati već u svibnju

Donosimo nove fotografije napretka radova izmuljenja jezera.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sredinom travnja došao je u Trakošćan provjeriti napredak radova.

– Iz Trakošćanskog jezera do sada je izvađeno više od 60.000 metara kubnih sedimenta koji je deponiran na privremenu deponiju. Uzevši u obzir količine iz prethodnih radova možemo zaključiti da je do sada iz jezera Trakošćanskog jezera izvađeno 106.000 metara kubnih sedimenta. Uskoro bi trebalo započeti punjenje jednog dijela jezera, a od jeseni i trajno zapunjavanje jezera. Rok završetka radova po ugovoru je 30. lipnja 2024. godine, a radovi su ugovoreni za 2,5 milijuna eura. Nakon završetka radova na čišćenju sedimenta iz prvog dijela jezera do Dvora Trakošćan slijedi uklanjanje servisnih putova – objavile su tada Hrvatske vode, koje su investitor.

Također, nakon čišćenja servisnih puteva slijedi punjenje donjeg dijela jezera neposredno ispod dvorca, a višak voda će se ispuštati u rijeku Bednju kako bi se omogućilo daljnje uklanjanje sedimenta iz viših dijelova Trakošćanskog jezera. Na taj način smanjit će se potreba za prepumpavanjem vode.

Paralelno s čišćenjem jezera Hrvatske vode uredit će lijevu obalu u dužini od 120 metara i to kamenom oblogom sa stopom od kamenog nabačaja. Na desnoj obali jezera uredit će se 100 metara klizišta i erodirane obale i to ugradnjom gabiona u visini od 1.5 metara.

U tjednu od 22. travnja Hrvatske vode su objavile da se povećava broj građevinskih strojeva za odvoz sedimenta te očekujemo dnevne odvoze između 2250 do 2500 metara kubnih po danu. Do tada je na gradilištu bilo devet dampera, četiri bagera duge ruke od 24 metra, četiri bagera ruke od 12 metara te buldožer.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnici Varteksa idu u štrajk, nisu im isplaćene plaće za veljaču i ožujak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Nakon što radnicima Varteksa d.d. nisu isplaćene plaće za veljaču i ožujak ove godine te nakon neuspješno završenog postupka mirenja, Samostalni radnički sindikat Varteks donio je odluku kojom se pokreće štrajk.

– Štrajk će započeti u ponedjeljak, 06.05.2024. godine u 6 sati i trajat će do ispunjenja zahtjeva Sindikata, a to je isplata neisplaćenih plaća – objavila je Udruga radničkih sindikata Hrvatske.

U ponedjeljak će se održati i konfencija za medije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje