Povežite se s nama

Sport

Nagrada za dosljednost u radu omasovljenju udruga

Objavljeno:

- dana

SPORTSKA REKREACIJA

Tradicionalni, Hrvatski festival sportske rekreacije za žene, koji svoj kontinuitet ima već dvanaest godina za redom, ovaj se put održao početkom studenog u Vukovaru. Među 34 ekipe iz cijele Hrvatske s preko 400 sudionica, Međimursku županiju predstavljalo je pet najbolje plasiranih sa Županijskog natjecanja. 

U sveukupnom poretku prva tri mjesta zauzele su ekipe iz Međimurja i to Mursko Središće, Mala Subotica te predstavnice Strahoninca na trećem mjestu. Ovaj veliki uspjeh, ali i dosljednost u radu na svim područjima sportske rekreacije bio je povod prijema kod župana Međimurske županije Matije Posavca. 

Zajedno sa svojom zamjenicom Sandrom Herman ugostio je predstavnice svih nagrađenih ekipa zajedno s predsjednicom Međimurskog saveza „Sport za sve“ Danicom Korunić, tajnikom Marijanom Vugrinčićem i Valentinom Šipušem. Župan je pritom iskoristio priliku čestitati ovim uspješnim sportašicama na novom vrhunskim rezultatima. – Istovjetni uspjesi prijašnjih godina opetovano pokazuju da nisu slučajnost, već plod dugotrajnog i kvalitetnog rada, kako rekreativnih udruga tako i krovnog im Saveza. Postale ste naši ambasadorice koje promiču sport i kretanje kao svakodnevnu naviku i način života, čime ujedno povećavate i zdravstveni nivo svih dionika uključenih u vaše aktivnosti. Svojim djelovanjem našim ste sugrađanima približile dobrobiti kretanja i primjer ste kako je sport dostupan svima i svakom bez obzira na spol, dob ili pak nedostatak vremena, naglasio je Posavec.

Unatoč medaljama i nagradama te rezultatima koje postižu, primarni cilj ovih sportskih udruga nije pobjeda, već aktiviranje što većeg broja ljudi. Na prijemu su bile predstavnice iz sekcija iz Murskog Središća, Male Subotice, Strahoninca,  Mačkovca te iz udruge Dunjkovec. 

Izvor:
Foto:

Sport

Izbornik Zovko prijavio sastav za Davis Cup susret protiv Litve u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Zovko u utorak je prijavio sastav za predstojeći susret Prve skupine Davis Cupa protiv Litve, koji je na rasporedu 13. i 14. rujna u Varaždinu.

Na popisu su Duje Ajduković (134. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Gojo (204.), Matej Dodig (303.), Mate Pavić (7. u paru) i Nikola Mektić (28.), a uz njih će na treninzima biti i Mili Poljičak (409.).

– Ovo je trenutno najbolji sastav koji se odazvao pozivu za reprezentaciju. Status prvog igrača prema rang listi imat će Duje Ajduković, koji je u posljednjih godinu dana ostvario veliki napredak, a jako nas raduje što je i sada u izvrsnoj formi. Osvajanje ATP Challengera u Manacoru prošlog tjedna odličan je rezultat. Gojo je nakon problema s ozljedom zdravstveno bolje, trenira, igrao je nedavno i turnire, a što se tiče nastupa u reprezentaciji raspoložen je kao i uvijek. Matej Dodig je posljednjih mjeseci jako napredovao, dobro je počeo s nastupom na ovotjednom ATP Challengeru u Istanbulu i ovo će mu biti jako dobro iskustvo. Što se tiče para mislim da ne treba ponavljati za što su sposobni Nikola Mektić i Mate Pavić. Obojici ide odlično i u New Yorku na US Openu – ističe Zovko za Hrvatski teniski savez.

U službenoj nominaciji ima mjesta za petoricu igrača, ali će u Varaždinu na treninzima biti i Mili Poljičak.

Nastavite čitati

Sport

Leonu Belcaru desetak minuta u pobjedi mladih Vatrenih protiv Farskih otoka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je Farske otoke 2:1 u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Golove su zabili Marin Ljubičić i Franjo Ivanović, oba iz penala. Veznjak Varaždina Leon Belcar u igru je ušao u 79. minuti zamijenivši Antu Crnca.

Hrvatska sljedeću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igra protiv Portugala u ponedjeljak, 9. rujna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje