Povežite se s nama

U fokusu

“Besramna manipulacija i beskrupulozno kršenje procedure””

Objavljeno:

- dana

HDZ Varaždinske Toplice

Umjesto konstruktivne rasprave o proračunu i njegovom “glancanju” u Varaždinskim Toplicama od izbora se “raspravlja” jedino prepucavanjima. Tako je iz gradskog HDZ-a stiglo priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

Poštovani,

“Besramna manipulacija i gaženje Poslovnika Gradskog vijeća”

Povodom vašeg poziva za sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica ovim Vam želimo priopćiti da Vaš čin sazivanje nove 15. sjednice za datum 5. prosinca 2014. godine, smatramo besramnom manipulacijom i gaženjem Poslovnika Gradskog vijeća bez presedana. Vama je dobro poznato da nemate podršku većine vijećnika Gradskog vijeća što Vam je jasno priopćeno zahtjevom za Vašim razrješenjem kojeg ovim manevrom želite izigrati.

Vaša ostavka paralelna sa našim zahtjevom za razrješenjem sada se javno pokazuje kao prividni manevar a Vi žrtva. Vi dobro znate da taj zahtjev još stoji i da u njemu nije raspravijano ni odlučeno na prethodnoj 14. sjednici Gradskog vijeća održanoj 05.11.2014. na kojoj je uvršten u dnevni red.

Izigrani Poslovnik?

Prozirno je i Vaše sazivanje sjednice dan prije nego bi Vam mandat slijedom Vaše „ostavke” prestao po odredbi članka 81. Poslovnika u radu Gradskog vijeća, što Vam daje mogućnost da svoju ostavku povučete prije nego istekne zakonski rok od 30 dana od njenog podnošenja. Predsjedniče, ako već u Vašoj osobnosti nemate morala ostati iza svoje ostavke poštujte nas vijećnike i zahtjev za Vašim razrješenjem. Vi dobro znate da prethodna 14. sjednica Gradskog vijeća nije dovršena jer čl. 57 st. 7 izričito određuje: „SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA TRAJU DOK SE NE ISCRPI UTVRĐENI DNEVNI RED”.

lsto tako iz odredbi čl. 68 st. 3 i 4 jasno proizlazi da se sjednica Gradskog vijeća može prekinuti i odgoditi SAMO I JEDINO ako se utvrdi da nedostaje kvorum, ali i tada se zakazuje NASTAVAK sjednice za točno određeni dan i sat.

Ništa od toga na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća nije se desilo, a 8. TOČKA DNEVNOG REDA nije raspravljena i odlučena što znači da time dnevni red JOŠ NIJE ISCRPLJEN TE ONA NIJE ZAKLJUČENA. Kako se radi upravo.o točki dnevnog reda o zahtjevu za Vaše razrješenje Vaš manevar za sazivanje sjednice Gradskog vijeća bez dovršenja prethodne u opisanim okolnostima može se tumačiti  besramnim  pokušajem zadržavanja položaja pod cijenu obraza ali i bezkurpuloznog kršenja propisane procedure.

Nastavak prethodne sjednice!?

“Politički  komesar i vjerni sluga gradonačelnice”

Gospodine predsjedniče ovime Vas obavještavamo da se nećemo odazvati nijednom Vašem pozivu prije nego sazovete nastavak 14. sjednice Gradskog vijeća i prije nego se odradi preostala točka oznajući Vas kao političkog komesara i vjernog slugu gradonačelnice a ne istinskog predsjednika.

Za pretpostaviti je da ćete sada dići buku i prašinu kako pokušavamo rušiti vlast  Gradu nedonošenjem proračuna za 2015. godinu.

To je logičan aii proziran slijed Vašeg promišljanja i postupanja te ovim putem Vama i svim građanima Grada Varaždinskih Toplica priopćavamo: Mi želimo o proračunu Grada Varaždinskih Toplica za 2015. raspravijati tek nakon što se dovrši 14. sjednica Gradskog vijeća i odluči o našem zahtjevu za Vašim
razrješenjem sa funkcije predsjednika Gradskog vijeća koji je regularno uvršten u dnevni red. Za donošenje Preračuna ima i više nego dovoljno vremena do kraja godine, uz nastavak nedovršene prethodne sjednice još se mogu sazvati najmanje tri sjednice sa redovnim poslovničkim rokovima, a da ne govorimo i o mogućnosti eventualnog hitnog saziva.

Ponavljamo: Mi ćemo u proračunu raspravljati tek nakon rasprave i odluke o našem zahtjevu za Vaše razrješenje.
Dakle, ističemo da je sudbina Proračuna Grada Varaždinskih Toplica u Vašim rukama, pa preuzmite odgovornost.

Datum: 29.11.2014.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Radnici Varteksa idu u štrajk, nisu im isplaćene plaće za veljaču i ožujak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Nakon što radnicima Varteksa d.d. nisu isplaćene plaće za veljaču i ožujak ove godine te nakon neuspješno završenog postupka mirenja, Samostalni radnički sindikat Varteks donio je odluku kojom se pokreće štrajk.

– Štrajk će započeti u ponedjeljak, 06.05.2024. godine u 6 sati i trajat će do ispunjenja zahtjeva Sindikata, a to je isplata neisplaćenih plaća – objavila je Udruga radničkih sindikata Hrvatske.

U ponedjeljak će se održati i konfencija za medije.

Nastavite čitati

U fokusu

Nova odluka o parkiralištima u Varaždinu, evo koje su novosti i kako sudjelovati u javnoj raspravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 30. travnja do 30. svibnja 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina.

-Ovim izmjenama i dopunama Odluke detaljnije se definiraju odredbe koje se odnose na uslugu parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama, s obzirom na uvođenje novih informacijskih tehnologija, ali i definiranje naplate i kontrole naplate parkiranja, definiranje postupka izdavanja povlaštenih parkiranih karata za stanare i drugih poslova s tim u vezi te obavljanje nadzora nepropisno parkiranih vozila na parkiralištima. Na Nacrt prijedloga Odluke zatražena je prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – ističu u Gradu Varaždinu.

Izrađen je novi prometni elaborat, a osim revizije postojećih javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata za korištenje parkirališnih mjesta na području Grada Varaždina, dodatno se uvodi naplata parkiranja na dijelovima grada, takozvanim parkirališnim blokovima, u kojima će vrijediti posebni povlašteni uvjeti za stanare. Naplata bi se trebala uvoditi etapno.

Temeljem provedene revizije javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata parkiranja na području Grada Varaždina u zonama 0., 1., 2. i 3., obavljeno je usklađenje te je utvrđeno da je obilježeno ukupno 996 parkirnih mjesta za predviđenih za naplatu parkiranja, a osim njih, obilježeno je 71 parkirno mjesto za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te 6 parkirnih mjesta za taxi vozila i 6 mjesta za punjenje električnih vozila. Također je predviđeno obilježavanje 5 parkirnih mjesta za motocikle.

-U Gradu Varaždinu uvode se 3 nova parkirališna bloka na kojima će se obavljati naplata parkiranja: blok A, blok B te blok C. Blokovi A i B uvrstit će su u drugu zonu naplate dok će se blok C uvrstiti u treću zonu naplate parkiranja u Gradu Varaždinu. U navedenim će blokovima pod naplatom biti ukupno 728 parkirnih mjesta, dok će za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti biti rezervirano ukupno 39 parkirnih mjesta. U svakom od navedenih blokova broj parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti zauzima 5% od ukupnog broja parkirnih mjesta, kao i u ukupnom broju parkinga pod naplatom – navedeno je u spomenutom elaboratu.

Uvode se tako parkirališni blok A, koji će obuhvaćati prostor istočnije od Ulice Stanka Vraza ( iza višestambenih zgrada kućni broj 6, 8 i 10) – prilaz preko Ulice Vatroslava Lisinskog, blok B koji će obuhvaćati postojeće parkiralište smješteno istočnije od Zagrebačke ulice, a južno od Ulice Franca Prešerna, te blok C, koji obuhvaća parkirna mjesta u Trakošćanskoj ulici te dio u Ulici braće Radić.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 37.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 30. svibnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje