Povežite se s nama

U fokusu

Martinčević: Da bi se spasio proračun, Habuš mora dati ostavku

Objavljeno:

- dana

REFORMISTI OŠTRO O MJERI OBUSTAVE PRORAČUNA

– Gradonačelnik Goran Habuš mora dati ostavku. To je ono što se mora poduzeti da bi se spasio proračun. On ne može upravljati ni Gradom ni proračunom – jasno je na konferenciji za novinare poručila razvlaštena varaždinska dogradonačelnica Natalija Martinčević (Narodna stranka -reformisti). Presicu je sazvala povodom mjere privremene obustave proračuna koju je gradonačelnik potpisao u srijedu.

Martinčević veli da uopće nije iznenađena ovom mjerom, ali i da nije istina da je to ista mjera koja se primjenjivala 2012., ali i u vrijeme bivše vlasti. Tvrdi da su ono bile mjere štednje.

– Ovo što se događa poklapa sa onim što smo govorili pred donošenje proračuna. Proračun je lažno kreiran. Ova mjera je, ističemo, uvedena i prije nego što su riješene neke druge dubioze. Naime, ovih dana će doći rješenje nakon provedenog proračunskog nadzora Ministarstva financija koje treba pokazati koliko točno dug imaju Gradski stanovi i u kojem roku se taj novac mora vratiti APN-u. Također donijet će se i rješenje o nezakonitom trošenju namjenskih sredstava. Na naplatu još nije došla ni ovrha Hypo banke od 7,3 milijuna kuna jer je odgođena dok banka skuplja kamate od 12 posto– ističe Martinčević.

Veli da nad gradom visi i problem rješavanja bala jer je u proračunu predviđeno 95 milijuna kuna za rješavanje otpada za koje ministar zaštite okoliša uvjetno obećaje da će sufinancirati dok gradonačelnik sedam mjeseci nije poslao plan za zbrinjavanje.

Nema ni jedne investicije

– Gradonačelnik je izjavio da će se kritiziranjem njegova upravljanja proračunom ugoziti investicije u Gradu. Pitam se koje investicije? Nema ni jedne investicije – ni privatne ni državne. Također, nema ni europskih projekata ali nema ni strategije razvoja grada. Istina je da gradonačelnik nije došao na čistu situaciju, bilo je puno problema, ali oni se nisu riješili već samo multiplicirali i produbili – kaže Martinčević.

“Ako će krenuti prodavati Termoplin, raspisat ćemo referendum”
Da će Grad Varaždin prodati svoj udio u Termoplinu moglo se čuti još sredinom prošle godine. O tome se ozbiljno razmišljalo. Razmišlja se i dalje. Jučer je Habuš ponovio da je to i dalje dobra ideja. Prvi argument je da bi se prodajom sada može dobiti 100 milijuna kuna dok bi se ta financijska korist dividendom mogla izvući tek za 40 godina. Novac od prodaje bi Grad, pojasnio je gradonačelnik, iskoristio za europske projekte. Drugi je argument da Grad ionako nema nikakvu moć nad odlukama u tom društvu iako je većinski vlasnik.
Martinčević pak kaže da je oštro protiv prodaje dionica Termoplina. – Da se prodaje nešto što su gradili naši roditelji da bi se pokrpale rupe u proračunu je suludo. Nećemo dozvoliti da se proda Termoplin da bi se Goran Habuš zadržao na vlasti još dva mjeseca. Ako se krene još jedan korak dalje k prodaji mi ćemo pokrenuti referendum – najavljuje Martinčević.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje