Povežite se s nama

U fokusu

Aglomeracija Varaždin zapela jer su 2014. vrijedila pravila koja sada ne vrijede

Objavljeno:

- dana

– Projekti aglomeracije u gotovo cijeloj Hrvatskoj stoje. Većina direktora komunalnih poduzeća, pod histerijom prijetnje penalizacijom, zaustavila je projekte. Bez obzira na mogućnost povlačenja visokih iznosa poticaja od EU, danas gotovo da nema objavljenih natječaja za izgradnju aglomeracije – potvrdio nam je prošlog tjedna direktor Varkoma Željko Bunić.

Stoji i projekt Aglomeracije Varaždin. Riječ je o najvećem komunalnom projektu u povijesti Varaždina i okolnih općina, čija je vrijednost 864 milijuna kuna, a čije će rezultate u sustavu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda osjetiti gotovo 100 tisuća građana Varaždina i okolice.

Muljaža ili ne?

I dok svi s nestrpljenjem čekaju da najveći projekt u povijesti Varaždinske županije krene, još se u ruke nije uhvatila ni prva lopata. O tome je bilo riječi na Županijskoj skupštini u četvrtak.

– Projekti su zapeli. Jeste li svjesni kakvu građani dobivaju poruku? Ili se radi o muljaži, kao u projektu golf terena u Varaždinskoj županiji, ili o pljački iz Fonda, koji se sprema za penale – rekao je Marijan Dominko, vijećnik Živog zida.

I Vlastu Cindrić (Reformisti) je također zanimalo u kojoj je fazi projekt, dok se Luka Zrinski (SDP) dotaknuo garancijskog fonda za penale u projektu Aglomeracija.

– Stvara se dojam da bi taj fond iz džepa građana trebao plaćati nestručnost – dodao je Zrinski.

Naime, još prošlog tjedna župan Čačić je upozorio da su svi započeti postupci obustavljeni ili usporeni zbog mogućnosti penalizacije ili uskrate bespovratnih sredstava iz EU, iako su u vodnom sektoru samo u 2017. godini ugovoreni radovi vrijedni oko milijardu kuna.

– Bageri luduju, a nitko nije počeo raditi ništa. Tko je tu lud? Komunalna poduzeća su ovog trenutka izložena opasnosti da kroz vrijeme realizacije snose odgovornost za penale jer Hrvatske vode ne ovjeravaju projekte. U cijeloj Hrvatskoj 10 milijardi kuna europskog novca stoji. Druge zemlje su pogledale prosjek penalizacije, koji je od 4 do 8 posto. Osnovan je garancijski fond za vrijeme realizacije projekta koji drži leđa sustavu. Nikakve tu muljaže nema – istaknuo je na Skupštini Čačić.

Kako bi pokrenuli projekte, prošlog tjedna su župani sa sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću uputili zaključke kojima od njega traže osnivanje državnog fonda iz kojeg bi se plaćali penali zbog nenamjernih propusta u pripremi i provedbi projekata aglomeracije, velikih i važnih EU projekata.

Pod lupom provjere

Direktor Varkoma Bunić ističe da je sada na Vladi da donese odluku oko osnivanja državnog fonda iz kojeg bi se isplaćivali penali. No, brine ga druga stvar.

– Bez obzira na to koliko se tko trudio napraviti proceduru nadmetanja transparentnom, jer, na kraju krajeva, sve je podložno Zakonu o javnoj nabavi, teško je shvatiti da se pravila koja su vrijedila 2014. godine danas tumače drugačije. Dakle, bez obzira na to je li 2014. godine natječajna dokumentacija bila direktno ili indirektno odobrena od nadležnih tijela provedbe, ona je danas ponovno pod lupom provjere. To je kao da ste, primjerice, na fakultetu na prvoj godini položili Matematiku 1 i dođete polagati Matematiku 2 na drugoj godini, profesor vam tada kaže da ne priznaje Matematiku 1 jer se je u međuvremenu promijenio program te da morate ponovno polagati ispit iz Matematike 1, a tek nakon toga i Matematiku 2 – objasnio je slikovito direktor Varkoma Bunić i dodao da je retroaktivna primjena propisa, promjena pravila igre, zaustavila projekt Aglomeracije.

– To dovodi do straha direktora da donose odluke jer ste suočeni s činjenicom da bilo koja donesena odluka bude pogrešna, a potencijalna šteta koja nastaje može dovesti do financijskih reperkusija koje mogu pogubno djelovati na poduzeće. I zato je možda ponekad najbolje ne činiti ništa i čekati. To je napravila većina komunalnih poduzeća, dok je Varkom požurio te došao pred realizaciju projekta, iako će se možda pokazati da to, dugoročno gledano, nije bilo najbolje rješenje – zaključio je Bunić.

U fokusu

Bivši varaždinski župan postao savjetnik za sigurnost na cestama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Županijskoj palači u Varaždinu konstituiran je Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim formalnog dijela konstituiranja, članovi Savjeta kojem je predsjednik dr.sc. Zvonimir Sabati, županijski vijećnik raspravljali su i o analizi stanja sigurnosti prometa u našoj Županiji, a dana je i informacija o pripremama za održavanje cesta u zimskom razdoblju 2021./2022.

Članove Savjeta je pozdravio te im zaželio konstruktivan i plodonosan rad župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, dok je predsjednik Savjeta Sabati naglasio kako će ovo savjetodavno tijelo biti svojevrsna podrška izvršnoj vlasti.

– Svojim savjetima te konstruktivnim prijedlozima, ali i inicijativama nastojati ćemo utjecati na to da se pojača sigurnost prometa na cestama, kako bi svi sudionici u prometu, pješaci, biciklisti  pa i vozači bili što sigurniji. Stoga je sinergija svih institucija , od policije, ŽUC-a, Hrvatskih cesta te predstavnika općina i gradova jako važna –rekao je dr.sc. Zvonimir Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec  je naznačio kako je u 2010. godini u Varaždinskoj županiji bilo 16 poginulih osoba u prometnim nesrećama, a 2020. godine četvero poginulih čime je ostvaren cilj zacrtan NPSCP-om (Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa od 2011. do 2020. godine), odnosno kako je rekao, broj poginulih osoba u prometnim nesrećama smanjenje je za 75%, a što našu Županiju svrstava u dvije županije u kojima je zabilježeno najveće smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u spomenutom razdoblju.

– U 2020. godini u Varaždinskoj županiji bila je najmanja stopa smrtnosti u prometnim nesrećama u Hrvatskoj u odnosu na 100 tisuća stanovnika, odnosno broj poginulih iznosio je 2, 3 poginule osobe u odnosu na zacrtanih 5 poginulih osoba na 100 tisuća stanovnika – istaknuo je Posavec.

Cilj je zadržavanje pozitivnih trendova što se tiče smanjenja broja poginulih osoba u prometnim nesrećama te smanjenje broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama, ali i smanjenje udjela alkohola u prometnim nesrećama te smanjenje broja prekršaja zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće, a to su brzina, korištenje mobitela, te ne vezanje pojasom.

Sjednici Savjeta nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Nastavite čitati

U fokusu

Silvija Cupar: “Uršulinska prepuna graba i lokvi, a u V. Lisinskog zakrpa do zakrpe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Neuređenost varaždinskih prometnica i šetnica bila su nezaobilazna tema zadnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je HDZ-ova vijećnica Silvija Cupar ukazala između ostalog na probleme u Uršulinskoj i Ulici Vatroslava Lisinskog.

Naime, pošljunčana Uršulinska na potezu od Nazorove ulice do Crkve rođenja Isusovoga prepuna je graba.

– Tamo već nekoliko mjeseci imamo više od 50 velikih lokvi vode nakon svake kiše. Nemoguće ih je izbjeći jer se one najveće pružaju u širini pošljunčane staze. Grad ne čineći ništa prisiljava Varaždince i goste da tamo voze nekakav “slalom“ i uz zalet preskaču lokve. Nije taj problem od jučer i meni je potpuno nejasno zašto Parkovi ne pristupe rješavanju problema sa spomenutom šetnicom na način da se upotrijebe kondicioneri tla – istaknula je vijećnica.

Potom se osvrnula i na kaldrmom prekrivenu, nebrojeno puta asfaltom krpanu cestu u strogom centru grada, za koju je ustvrdila da nikome ne služi na čast.

– Zanima me hoće li se u plan sanacija prometnica za 2022. godinu uvrstiti i uređenje Ulice Vatroslava Lisinskog koja godinama vapi za obnovom – rekla je Silvija Cupar.

Varaždinski gradonačelnik odgovorio je da posipavanje šljunkom šetnice u Uršulinskoj očigledno nije bilo adekvatno napravljeno.

– Zatražit ću od gradskih komunalaca da izađu na teren i provjere situaciju. Sredstva za takve sanacije postoje i tražit ću da se odrade. Ulica Vatroslava Lisinskog već je nekoliko puta bila u planu sanacije, pa je iz nepoznatog razloga ispadala. Očekujem da će proračun biti završen oko 10. studenoga i iz njega će se moći iščitati koje ulice će iduće godine biti obuhvaćene programom obnove. Osobno smatram da je ta ulica u gradskoj jezgri jedan od prioriteta za uređenje – poručio je Neven Bosilj. 

U nastavku pogledajte kako izgledaju spomenute šetnice i ulice u centru grada:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje