Povežite se s nama

U fokusu

HDZ: Drugovi, čega vas je toliko strah? Stotinu puta ponovljena laž…

Objavljeno:

- dana

Nakon što je jučer predsjednik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković u svom govoru na Glavnom odboru stranke spomenuo HDZ i župana Stričaka, danas je stigao odgovor.

Priopćenje koje potpisuje Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije prenosimo u nastavku:

„Stotinu puta ponovljena laž postaje istina”. Da će se tog pojma sve češće držati aktualna gradska vlast u Varaždinu, teško je bilo i pomisliti. Nažalost, pojedini su već i pravomoćno optuženi zbog kaznenih djela uvreda/kleveta.

Upravo zbog toga da laž ne postane istina, htio ne htio, dužan sam demantirati komesara varaždinskog SDP-a Miroslava Markovića.

1.) Komesar Marković navodi: „To se jasno može vidjeti na primjeru HDZ-ovog župana Stričaka, koji otvoreno priznaje da nam se ulazi u medicinske kartone i dosjee”. Koliko je meni poznato „dilala” se jedino moja medicinska dokumentacija i u tom dilanju su prednjačili upravo on i Bosilj.

2.) Podsjećam ga da je upravo njegova županijska predsjednica Barbara Antolić Vupora zatražila 22. veljače ove godine „gama testiranje”, na što sam i pristao, ako se testiranju odazovu Bosilj, Marković i Lukavečki te nadodao da testiranje proširimo i na narkotike. Od tada do danas prošlo je skoro mjesec dana, a odgovora nema, ni da, ni ne.

3.) Ako netko „dila”, kako to komesar Marković tvrdi, njegove liječničke nalaze s psihijatrije, najoštrije to osuđujem i tražim od nadležnih institucija da utvrde tko je taj. Zatražiti psihijatrijsku pomoć nije nenormalno. Ništa što je ljudsko ne smije biti nikom strano. Naravno, ako je takvu pomoć zatražio.

Stoga, drugovi, čega vas je toliko strah? Zbog čega tolika panika? Dilate moje nalaze, a cmizdrite zbog svojih. Pozivate na testiranja, a potom muk.

Ipak je to pitanje dijagnoze! Je li tako?

Marković na Glavnom odboru SDP: HDZ želi policijsku državu i ovo je povijesni trenutak za Hrvatsku!

U fokusu

U Međimurskoj i Varaždinskoj županiji postavljeno novih šest kamera za mjerenje brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dok jedni odmaraju, drugi i dalje marljivo rade. Tako je i s prometnom policijom, koja ni u srcu turističke sezone ne posustaje s postavljanjem novih kamera za kontrolu brzine, odnosno kućišta za te kamere. Nove lokacije niknule su diljem Hrvatske.

Kako navodi Autonet, u prethodna dva mjeseca postavljena su kućišta za kamere na 37 novih lokacija u Hrvatskoj.

Tako su postavljene nove kamere u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Međimurska županija

OPOROVEC (Grad Prelog), na kolniku lokalne ceste LC20039 u visini naselja Oporovec

PODBREST (Općina Orehovica), Autocesta A4 (Zagreb-Goričan) na 18km+790m

TURČIŠĆE (Općina Domašinec), Autocesta A4 (Zagreb-Goričan) na 8km+234m

Varaždinska županija

LEPOGLAVA, Trakošćanska ulica kod kbr.10A; D74

NOVI MAROF, Varaždinska ulica kod kbr. 108; ŽC2269

NOVI MAROF, Zagorska ulica kod kbr. 82; D24

Nastavite čitati

U fokusu

Izgleda da za oko 60 % rastu plaće premijeru, ministrima, saborskim zastupnicima…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je dugo odgađao nepopularni potez, premijer Andrej Plenković je odlučio snažno podići plaće ministrima, saborskim zastupnicima, državnim tajnicima, ustavnim sucima, ali i svim ostalim državnim dužnosnicima, javljaju 24sata.

Kako neslužbeno doznaju iz vlade, najrealnija i najvjerojatnija opcija je dizanje osnovice za izračun plaća čak 83 %. Prema računici portala, to bi značilo povećanje neto plaće od 60-ak posto za najviše državne dužnosnike.

U 24sata su izračunali da porast osnovice donosi Plenkoviću rast plaće za oko 2000 eura u neto iznosu.

Plaća premijera Andreja Plenkovića trenutno je 4646 eura bruto mjesečno. To je veća plaća nego premijera Srbije, Crne Gore, BIH, Slovenije, Albanije i Slovačke. Slična je kao plaća premijera Poljske te puno manja nego premijera Mađarske, Češke i Estonije.

S prosječnom plaćom između 3500 i 4000 eura bruto ministri u Hrvatskoj imaju oko 2.2 puta veću plaću od prosječne državne plaće, piše index.hr. Plaća im je veća nego kolegama u Sloveniji u apsolutnom iznosu i relativno je veća u odnosu na prosječnu plaću u državi, 2.2 puta u odnosu na slovenskih 1.6 puta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje