Povežite se s nama

Život i društvo

Akrobacije varaždinskih cheerleadersice oduševile Europu

Objavljeno:

- dana

Vrhunski rezultati

Varaždinske cheerleadersice iz kluba Bravo nezaustavljivo osvajaju Europu

Nakon odličnih rezultata s brojnih natjecanja i nastupa na dva Europska prvenstva u Varaždin su donijele i zlatnu medalju s prvenstva Njemačke u  Goppingenu. Varaždinke su u žestokoj konkurenciji od preko 1000 cheerleadera bile najbolje  u grupnim akrobacijama i grupnoj koreografiji.

Na natjecanje je putovalo 36 djevojčica od 18 do 16 godina, između kojih je najmlađa bila osmogodišnja Nina Mrkonjić. Cure međusobno ističu Helenu Sakač kao jednu od najvrednijih jer ona nikad, iako je iz Ljubešćice, ne izostaje s treninga koji su tri puta tjedno.

Cheerleading je jedan od najpopularnijih sveučilišnih i srednjoškolskih sportova u Americi pa njihovo finalno natjecanje, takozvani National prate milijuni gledatelja.  U zadnjih nekoliko godina proširio se na sve svjetske kontinente i doživio veliki procvat.

Svjetska cheerleading federacija, sa više od sto nacionalnih saveza i 4,5 miliona cheerleadera, primljena je u Međunarodni olimpijski odbor. Ako bude sve kako se nadaju u federaciji,  cheerleaderi će nastupiti  na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Za okupljanje varaždinskih cheerleadersica i treninge zaslužna je trenerica Dunja Šćapec.   

Osim što nastupaju cure se bave i prezentacijama pa će tako uskoro održati i državnu prezentaciju cheerleadinga na Kineziološkom fakultetu u sklopu kolegija iz akrobatike.

Kako to sve skupa izgleda može se vidjeti sutra u dvorani varaždinske Strukovne škole. Cure spremaju spektakularan nastup i iznenađenje za svoju profesoricu.  

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prognostičari DHMZ-a izdali su upozorenje za grmljavinsko nevrijeme i za sjever zemlje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje za grmljavinsko nevrijeme kasno poslijepodne i osobito navečer na području Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine te Slavonije i Baranje, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite 25. lipnja.

Na području zagrebačke regije, u koju spadaju Varaždinska i Međimurska županija, očekuje se lokalno moguć izraženiji grmljavinski pljusak, osobito na sjeveru.

Budite spremni zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena jer je Meteoalarm žut za navedeno područje. Ovo znači da posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dan neovisnosti uz svijeće za poginule i preminule hrvatske branitelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je povodom Dana neovisnosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kod Križa zahvalnosti u Varaždinu zapalio svijeću u spomen na sve poginule i preminule hrvatske branitelje odavši im tako počast i poštovanje za doprinos u obrani Hrvatske.

Podsjetimo, Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj je spomendan koji se obilježava 25. lipnja, u spomen na dan kada je Hrvatski sabor donio Odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!