Povežite se s nama

Život i društvo

Akrobacije varaždinskih cheerleadersice oduševile Europu

Objavljeno:

- dana

Vrhunski rezultati

Varaždinske cheerleadersice iz kluba Bravo nezaustavljivo osvajaju Europu

Nakon odličnih rezultata s brojnih natjecanja i nastupa na dva Europska prvenstva u Varaždin su donijele i zlatnu medalju s prvenstva Njemačke u  Goppingenu. Varaždinke su u žestokoj konkurenciji od preko 1000 cheerleadera bile najbolje  u grupnim akrobacijama i grupnoj koreografiji.

Na natjecanje je putovalo 36 djevojčica od 18 do 16 godina, između kojih je najmlađa bila osmogodišnja Nina Mrkonjić. Cure međusobno ističu Helenu Sakač kao jednu od najvrednijih jer ona nikad, iako je iz Ljubešćice, ne izostaje s treninga koji su tri puta tjedno.

Cheerleading je jedan od najpopularnijih sveučilišnih i srednjoškolskih sportova u Americi pa njihovo finalno natjecanje, takozvani National prate milijuni gledatelja.  U zadnjih nekoliko godina proširio se na sve svjetske kontinente i doživio veliki procvat.

Svjetska cheerleading federacija, sa više od sto nacionalnih saveza i 4,5 miliona cheerleadera, primljena je u Međunarodni olimpijski odbor. Ako bude sve kako se nadaju u federaciji,  cheerleaderi će nastupiti  na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Za okupljanje varaždinskih cheerleadersica i treninge zaslužna je trenerica Dunja Šćapec.   

Osim što nastupaju cure se bave i prezentacijama pa će tako uskoro održati i državnu prezentaciju cheerleadinga na Kineziološkom fakultetu u sklopu kolegija iz akrobatike.

Kako to sve skupa izgleda može se vidjeti sutra u dvorani varaždinske Strukovne škole. Cure spremaju spektakularan nastup i iznenađenje za svoju profesoricu.  

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Općina Donja Voća sufinancirat će kupnju radnih materijala za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet donijela je Odluku o sufinanciranju troškova kupnje radnih materijala učenicima osnovnih škola na području Općine Donja Voća za školsku godinu 2022./2023.

Općina Donja Voća sufinancirat će kupnju radnih materijala svim učenicima Osnovne škole Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći i Područne škole Antuna Gustava Matoša u Gornjoj Voći. Sufinaciranje za učenike od 1. do 4. razreda iznosi 200 kuna po učeniku, a za one koji će polaziti od 5. do 8. razreda u iznosu 350 kuna po učeniku.

Isplata će se izvršiti na račun roditelja koji su roditelji dužni predati zahtjev za sufinanciranjem troškova kupnje radnih materijala za školsku godinu 2022./2023. te ih dostaviti
Općini Donja Voća do 31. srpnja.

Materijali se mogu naći na internetskoj stranici Općine Donja Voća.

Nastavite čitati

Život i društvo

GDCK Varaždin u partnerstvu s HGSS-om počinje s provedbom novog projekta „Budimo spremni“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin počinje s provedbom projekta „Budimo spremni“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna (15%) ukupne vrijednosti 438.190,67 kuna, a potpisan je s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.

Ugovor je ispred GDCK-a Varaždin potpisala ravnateljica Sandra Mintas.

Projekt će se provoditi u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanicom Varaždin u trajanju od 18 mjeseci.

Opći cilj projekta „Budimo spremni“ je osigurati razvoj civilnoga društva na području Varaždina i varaždinskog prstena za društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj.

– Cilj projekta planiramo postići putem aktivnosti projekta koje će djelovati na sljedeća područja: Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD-a) za djelovanje u kriznim i izvanrednim situacijama kroz razvoj i provedbu ciljanih edukacija, osposobljavanje volontera/građana za djelovanje u kriznim situacijama kroz uvođenje novih alata za menadžment kriznih volontera i organiziranje malih građanskih akcija u kojima organizacije civilnog društva mogu primijeniti stečeno znanje i alate – rekli su iz GDCK-a Varaždin.

Dodaju da je cilj djelovati na području grada Varaždina i varaždinskog prstena koji obuhvaća općine Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica.

U sklopu projekta provodit će se edukativne radionice kojima je cilj osnaživanje lokalnih OCD-a za djelovanje u kriznim i izvanrednim situacijama:

Radionice „Budimo spremni – Pripremimo se prije“

Tečaj „Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć“

Radionica „Budimo spremni – Upoznajmo svoje područje“

Radionice „Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici“

Također će se provesti dvije građanske akcije kao podrška službama civilne zaštite i to organiziranje humanitarne akcije i organiziranje volonterske akcije – simulacije ugroze na području provedbe projekta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje