Povežite se s nama

Život i društvo

Akrobacije varaždinskih cheerleadersice oduševile Europu

Objavljeno:

- dana

Vrhunski rezultati

Varaždinske cheerleadersice iz kluba Bravo nezaustavljivo osvajaju Europu

Nakon odličnih rezultata s brojnih natjecanja i nastupa na dva Europska prvenstva u Varaždin su donijele i zlatnu medalju s prvenstva Njemačke u  Goppingenu. Varaždinke su u žestokoj konkurenciji od preko 1000 cheerleadera bile najbolje  u grupnim akrobacijama i grupnoj koreografiji.

Na natjecanje je putovalo 36 djevojčica od 18 do 16 godina, između kojih je najmlađa bila osmogodišnja Nina Mrkonjić. Cure međusobno ističu Helenu Sakač kao jednu od najvrednijih jer ona nikad, iako je iz Ljubešćice, ne izostaje s treninga koji su tri puta tjedno.

Cheerleading je jedan od najpopularnijih sveučilišnih i srednjoškolskih sportova u Americi pa njihovo finalno natjecanje, takozvani National prate milijuni gledatelja.  U zadnjih nekoliko godina proširio se na sve svjetske kontinente i doživio veliki procvat.

Svjetska cheerleading federacija, sa više od sto nacionalnih saveza i 4,5 miliona cheerleadera, primljena je u Međunarodni olimpijski odbor. Ako bude sve kako se nadaju u federaciji,  cheerleaderi će nastupiti  na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Za okupljanje varaždinskih cheerleadersica i treninge zaslužna je trenerica Dunja Šćapec.   

Osim što nastupaju cure se bave i prezentacijama pa će tako uskoro održati i državnu prezentaciju cheerleadinga na Kineziološkom fakultetu u sklopu kolegija iz akrobatike.

Kako to sve skupa izgleda može se vidjeti sutra u dvorani varaždinske Strukovne škole. Cure spremaju spektakularan nastup i iznenađenje za svoju profesoricu.  

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Svi umirovljenici s područja Općine Ljubešćica dobit će božićnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. prosinca, u prostorijama Općine Ljubešćica općinski načelnik Nenad Horvatić u prisutstvu predsjednika općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepana Ivanušeca i pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Suzane Žugec sastao se s predstavnicama Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Ljubešćica.

Tema sastanka bila je podjela prigodnog dara povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno božićnica.

Pravo na božićnicu i ove godine ostvariti će svi umirovljenici s područja Općine Ljubešćica, te osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine u iznosu od 200 kuna.
U općinskom proračunu za ovo je osigurano ukupno 100.000 kuna.

Isplatu božićnica zbog epidemiološke situacije i ove godine dijeliti će službenici Jedinstvenog upravnog odjela na području svih mjesnih odbora, da se ne bi stvarale gužve i smanjila mogućnost zaraze.

Nastavite čitati

Život i društvo

Mališani i tete iz vrtića u Gortanovoj poklonili 30 kg igračaka Crvenom križu Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Djeca starije skupine „Zvjezdice“ iz Dječjeg vrtića „Varaždin“, objekt Gortanova, pod vodstvom teta Andreje Bader i Andreje Čepin, danas su donirali 30 kilograma igračaka za djecu u potrebi.

Mali humanitarci prikupljali su mjesec dana u svojem vrtiću igračke sve s namjerom da obraduju drugu djecu. Mališani su u pratnji svojih teta došli u skladište GDCK Varaždin da predaju donaciju, a ondje su ih dočekali zaposlenici Crvenog križa i Medo Jurica. Mališane su ponudili s toplim voćnim čajem s medom i kao zahvalu za humanitarno djelo te im poklonili svakome jednog čokoladnog sv. Nikolu, zaštitnika Grada Varaždina.

Ispred GDCK-a Varaždin prisutne je pozdravila Filipa Blažon Šumečki, koja je zahvalila odgajateljicama na trudu i radu s djecom na razvoju humanih vrednota od malih nogu. Djeca su se jako razveselila Medi Jurici jer su ga već ranije upoznala kad ih je u sklopu programa GDCK-a Varaždin učio o prvoj pomoći, tako da su se pozdravili kao stari dobri prijatelji, toplim zagrljajima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje