Povežite se s nama

Život i društvo

Ana Šafranec iz Radešića 12. siječnja napunila je okruglih 100 godina

Objavljeno:

- dana

Ana Šafranec rođena je 12. siječnja 1920. godine u Čanjevu, a sve do pred mjesec dana živjela je u Radešiću, naselju Općine Breznički Hum.

Završila je četveroljetku osnovne škole u skladu s tadašnjim propisima te se vrlo mlada udala i sa suprugom Mirkom imala dvije kćeri. Cijeli je život obavljala kućanske i poljoprivredne poslove, a u starijoj dobi nakon smrti jedne kćerke i unuke ostala je živjeti s praunukom.

Zbog praktičnosti pri njezi ove starice odnedavno brine udomiteljica Mirjana Kuzelj u obiteljskom domu u naselju Jelenšćak nedaleko Podruta kod Novog Marofa.

Obzirom da je baka Ana 12. siječnja ove godine proslavila svoj okrugli troznamenkasti rođendan koji gotovo nitko od nas vjerojatno neće doživjeti, obišli su je i čelnici općine Breznički Hum, čija je ujedno i najstarija stanovnica.

– Saznavši da je baka Ana Šafranec naša najstarija žiteljka, poželjeli smo joj na njen stoti rođendan dobro i postojano zdravlje te je upitali za tajni recept dugovječnosti – kazao je načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić, posjetivši slavljenicu zajedno s predsjednikom općinskoga vijeća Brankom Matakom i vijećnicima Vjekoslavom Bukalom i Željkom Sremecom.

Čestitari su baki donijeli korisne darove. Slavljenica je zahvalila na dobrim željama i darovima te je istaknula kako se oporavila i preporodila otkako je pred mjesec dana postala korisnica obiteljskog doma Jelenšćak.

Iako teško pokretna, ali još uvijek lucidna i komunikativna, Ana Šafranec nam je potom pružila ruku i osmijehom nas ispratila pri odlasku.

Život i društvo

FOTO Policijski pas Benđi prije nogometne utakmice u Varaždinu našao bengalke zakopane pod travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

U subotu, 25. svibnja, prije odigravanja nogometne utakmice između NK „Varaždina“ i NK „Osijeka“, policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb, obavili su protueksplozijski pregled Gradskog stadiona Varteksa u Varaždinu.

U pregledu je korišten i službeni pas za detekciju eksploziva Benđi koji je to prilikom markirao na travnatoj površini pri vrhu južne tribine, objavila je PU varaždinska. Policijski su službenici potom uklonili travnate busene na markiranom mjestu, ispod kojih su pronađene zakopane četiri PVC vrećice sa sadržajem od ukupno 71 komada bengalki, bljeskalica, topovskih udara i dimnih kutija.

Navedeno je oduzeto i pohranjeno do uništenja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sve je spremno za ljetnu sezonu kupanja na čakovečkim vanjskim bazenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novu kupališnu sezonu na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu, na prigodnoj konferenciji za novinare d27. svibnja, su najavili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i direktor GP EKOM Čakovec Miodrag Novosel.

– Ovo je treća godina od kako su otvoreni vanjski bazeni za čije korištenje interes posjetitelja raste iz godine u godinu. Razlog tomu je prije svega kvalitetna koncepcija samih bazena, za čiju konstantnu nadogradnju ideja ne nedostaje – istakla je Cividini.

– Ono što uskoro slijedi je postavljanje zaštite od sunca nad dječjim bazenom, u planu preko ITU mehanizma financiranja i izgradnja prometnice paralelno uz Ulicu Globetka i postava solarnih panela. Nedavno je postavljanje spomenutih solarnih panela završeno upravo na čakovečkim bazenima, što je već donijelo značajnu uštedu troškova režija. Ovom prilikom želim zahvaliti direktoru bazena i svim vrijednim djelatnicima GP EKOM koji ne staju s radom i pripremama za skorašnje otvaranje ljetne sezone kupanja – kazala je čakovečka gradonačelnica i potvrdila kako ljetna sezona kupanja na čakovečkim vanjskim bazenima počinje u četvrtak, 30. svibnja.

Ove godine natkriveni čakovečki gradski bazeni slave 25. godina rada i postojanja, kroz koje vrijeme je zabilježeno oko 3,5 milijuna korisnika usluga gradskih bazena, čemu je svakako doprinio i rad vanjskih bazena.

– Vjerujem kako će ova sezona biti natprosječna što se tiče same posjete s obzirom na to kako su mjeseci početkom godine pokazatelj velike posjete bazenima i to ne samo građana Čakovca, već mnogih, kako ostalih žitelja Međimurja, tako i gostiju iz drugih županija i inozemstva – rekao je direktor EKOM-a Miodrag Novosel.

– Tako ovih dana bilježimo 425 dnevnih ulazaka na bazene, dok je prosjek u tim mjesecima prethodnih godina bio 420 posjetitelja. Veliki je interes posjetitelja i za dodatne sadržaje koji se pružaju na prostorima bazena, a ove će ih godine biti još više – najavio je Novosel.

Na vanjskom kompleksu spreman je travnati teren na kojem su postavljene dvije viseće kuglane, mini i mali nogomet, te mreža koja će se moći koristit za badminton i odbojku na travi, uz već postojeće terene za odbojku na pijesku.

– Kada je riječ o cijeni ulaznica, one se neće mijenjati. Ostaju iste unatoč tomu što je došlo do povećanja gotovo svih troškova. No, zalaganjem svih djelatnika GP EKOM koji se maksimalno trude oko održavanja i drugih poslova i uz pomoć Grada Čakovca uspijevamo zatvarati financijsku konstrukciju kako ne bi morali zadirati u povećanje cijena ulaznica – poručio je Novosel.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje