Povežite se s nama

Sponzorirani

BHS CORRUGATED Strojevi d.o.o. zapošljava

Objavljeno:

- dana

Zahvaljujući stručnosti, inovativnosti i strasti prema poslu postali smo vodeći svjetski dobavljač postrojenja za proizvodnju valovitog papira i kartona. Oko 2500 zaposlenika koncerna BHS-a diljem svijeta omogućuje nam da naše kupce kontinuirano oduševljavamo perspektivnim idejama i izvrsnim dostignućima.

Ako želite poboljšati svoj osobni stručni razvoj i dokazati se u poslu, postanite dio našeg uspješnog tima u Republici Hrvatskoj i prijavite se na naš oglas za:

Samostalni knjigovođa (M/Ž) 1 izvršitelj

Od Vas se očekuje:

 • prikupljanje, kontrola i obrada knjigovodstvenih isprava, kontiranje i unos (knjiženje) podataka u poslovne knjige, vođenje analitičkih knjigovodstava kupaca, dobavljača, materijalnog knjigovodstva, dugotrajne imovine, obavljanje platnog prometa, obračun plaća, arhiviranje dokumentacije
 • za vođenje navedenih poslova potrebna su znanja sastavljanja jednostavnih kalkulacija i pomoćnih obračuna te knjiženja kontiranih poslovnih promjena u glavnu knjigu.
 • sposobnost za samostalan rad i rad u timu

Vaše stručne kompetencije:

 • priprema dokumentacije za knjigovodstvenu obradu
 • primjena zakonskih propisa pri obavljanju knjigovodstvenih poslova
 • korištenje knjigovodstvenih programa pri vođenju poslovnih knjiga (poželjno WINTASK, SAP)
 • priprema i knjiženje knjigovodstvenih podataka za mjesečnu, periodičnu i godišnju obradu
 • priprema dokumentacije za sastavljanje financijskih izvještaja
 • primjena pravila uspješne poslovne komunikacije
 • primjena pravila zaštite na radu, pružanja prve pomoći i zaštite od požara, na stručan i siguran način

Uvjeti:

 • SSS, VŠS ekonomskog smjera
 • Radno iskustvo na sličnim poslovima 2-3 godine
 • Aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu i poželjno je znanje njemačkog jezika
 • Informatička pismenost (Office 365)
 • Vozačka dozvola B kategorije
 • Poželjno da je osoba cijepljena prvom dozom cjepiva protiv COVID-a

Nudimo:

 • rad u uspješnoj i stabilnoj kompaniji
 • motivirajuća primanja i sustav nagrađivanja sukladno poslovnim rezultatima
 • kontinuirano stjecanje novih znanja
 • službeni telefon i prijenosno računalo

Pošaljite nam svoju potpunu prijavu na natječaj (pisana zamolba za posao, životopis, školska svjedodžba) na hrvatskom te engleskom ili njemačkom jeziku, elektroničkom poštom, do 23.10.2021. na dolje navedenu E-mail adresu.

Radujemo se susretu s Vama!

E-Mail: [email protected]

Internet: www.bhs-world.com

Sponzorirani

Interes za osnivanje alternativne Waldorfske osnovne škole postoji, prvi razredi možda već iduće jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na inicijativu roditelja predškolske i osnovnoškolske djece Međimurske županije, Sekcija za waldorfsku pedagogiju pri Centru dr. Rudolfa Steinera održala je u četvrtak, 14. listopada, javnu tribinu vezanu za osnivanje Waldorfske osnovne škole u Čakovcu.

Tribina je održana u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, a zbog velikog interesa mogla se pratiti i putem video poziva.

Otvorenje tribine i moderiranje vodila je ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec. Nakon kratkog predstavljanja djelovanja ustanove, upoznavanja sa pojmom i nastankom waldorfske pedagogije, navodeći da u Hrvatskoj već postoje takve škole u Zagrebu, Rijeci i Osijeku, te su pokrenute inicijative za osnivanje u Splitu i Istri, pa sad i u Međimurju, ravnateljica Centra prepustila je riječ gostima tribine, odnosno predstavnicima institucija, vrtića i škola koji u waldorfskoj pedagogiji imaju dugogodišnje iskustvo.

Kroz svoja znanja, iskustva te brojnih prednosti ove pedagogije, waldorfski predstavnici nastojali su isto prenijeti i na brojne okupljene. Sudionici su svojim dolaskom dokazali kako je inicijativa za osnivanje Waldorfske osnovne škole u Čakovcu intenzivna i zahtjeva reakcije nadležnih tijela.

Tribina je pokrenula jedan veliki korak u školstvu i obrazovanju mladih na području Međimurske županije te bi realizacija ideje o Waldorfskoj osnovnoj školi u Čakovcu bio ogroman doprinos svemu što je dr. Rudolf Steiner ostavio u naslijeđe.

U Republici Sloveniji država financira Waldorfske osnovne škole s 80 %, a grad s 20 %

Gosti tribine bile su osnivačice i ravnateljice privatne osnovne škole i gimnazije s waldorfskim elementima u Zagrebu EPOHA – Lea Brezar i Renata Brekalo, koje su iznijele svoje iskustvo u postupku otvaranja škola, kao i izazove s kojima su se susrele tijekom rada.

Gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividni dala je iznimnu podršku cijeloj ideji i napomenula kako je broj potencijalnih učenika odlučujući u odabiru modela na koji će se način škola formirati i kako će raditi i financirati se u budućnosti.

Goran Lapat s Učiteljskog fakulteta Zagreb i waldorfski učitelj Danijel Grčević, koji radi u okviru poljoprivredno terapijskih zajednica u Republici Irskoj, objasnili su potrebu za involviranjem stručno-edukacijskog kadra koji mora proći dodatnu edukaciju za rad po waldorfskim načelima, kao i spremnost već postojećih izučenih učitelja na podršku inicijativi i rad u novoosnovanoj školi.

Ravnateljica DV „Cipelica“ s waldorfskim programom Gordana Šoltić Siladi i waldorfska odgojiteljica Milana Hozmec ukazale su na potrebu koja se javlja nakon završetka vrtićkog programa u okviru waldorfa u DV Cipelica, te zahtjeve roditelja prema daljnjim kapacitetima u obrazovanju.

Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat naglasio je sklonost otvaranju barem jedne vrtićke grupe u okviru DV-a „Ftiček“ po principima waldorfske pedagogije i time povećao kapacitete za edukaciju djece od najranije dobi.

Ravnateljica Posavec istaknula je neke od činjenica vezanih za alternativno obrazovanje u Hrvatskoj, elaborirajući deklarativno i stvarno stanje na terenu.

Naime, pravna pozadina slobode obrazovanja utvrđena je međunarodnim i nacionalnim dokumentima čiji potpisnik je i Hrvatska. Stvarni podaci pokazuju da 0,5 % učenika u Hrvatskoj pohađa nedržavne škole, a samo 0,1 % je u školama s alternativnim programima (Dzs.hr, 2017.).

Hrvatska je na 113. mjestu, od 134 zemlje svijeta, prema OIDEL-ovu Indeksu sloboda u obrazovanju iz 2016. (OIDEL, 2017.) Među deset zemalja Europe koje nemaju zakonski regulirano financiranje alternativnih škola, Republika Hrvatska je na 7. mjestu prema slobodama u obrazovanju (OIDEL, 2017.)

Među europskim zemljama koje (su)financiraju waldorfske škole s više od 80 % troškova škole su: Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Danska, Finska, Švedska, Norveška, Estonija, Irska i dr.

Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi iz 2008. godine (NN, br. 87/2008) u državnom proračunu su trebala biti osigurana sredstva i za sufinanciranje škola koje provode alternativne odgojno-obrazovne programe u visini od 80 % iznosa potrebnog za ostvarenje odgojno-obrazovnog rada škole.“ (čl. 142. st. 3.7.) No, ovakvo sufinanciranje nikada nije zaživjelo u praksi.

Bez obzira na izazove, ipak se nadamo da je došlo vrijeme, posebice nakon iskustva s pandemijom i u obrazovnom sustavu, za ostvarenje ideje i podršku u realizaciji projekta osnivanja waldorfske osnovne škole u Čakovcu.

Dr. sc. Goran Lapat: kompetentni učitelji čekaju prve osnovnoškolce iz alternativnog načina odgoja i obrazovanja
Gradonačelnica Ljerka Cividini: Grad Čakovec podržava ideju alternativne pedagogije, no treba ići postupno

Nastavite čitati

Sponzorirani

ACG EUROPE d.o.o. u potrazi je za djelatnicima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ACG Europe d.o.o. jedan je od vodećih proizvođača tvrdih želatinskih kapsula u ovom dijelu Europe. Dio je internacionalne organizacije čije je sjedište u Indiji. Više informacija možete pronaći na www.acg-world.com

Zbog proširenja proizvodnih kapaciteta, ACG Europe d.o.o. u potrazi je za zaposlenicima na sljedećim radnim mjestima:

 • Radnik u proizvodnom pogonu (M/Ž)
 • Operater stroja (M/Ž)
 • Čistačica (M/Ž)
 • Asistent u ljudskim resursima (M/Ž) – poželjno iskustvo u kadrovskoj administraciji
 • Asistent na projektu (M/Ž)

Nudimo ugovor na neodređeno vrijeme uz probni rok od 6 mjeseci, plaćene putne troškove, isplatu prigodnih nagrada (božićnica, uskrsnica, regres), strukturirano uvođenje u posao uz mentora te kontinuirani razvoj.

Veselimo se vašim prijavama!                                                                 

Za prijave i dodatne informacije možete se javiti na email: [email protected] ili na broj mobitela 091/646-0111 do 31. listopada 2021.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje