Povežite se s nama

Događanja

Bilo je burno na Wokijadi ili take a wok on the wild side

Objavljeno:

- dana

Skupina entuzijasta već treću godinu organizira Open Air natjecanje u kuhanju u woku

Dvadesetak potpunih kuharskih amatera protekli se vikend po treći puta sastalo i ukrstilo kuhače u borbi tko će biti najbolji u pripremi jela iz woka! Natjecalo se deset ekipa u dvije kategorije: glavno jelo i desert. Natjecatelji nisu bili obavezni kuhati jela koja su namijenjena za wok, tako da su se u woku mogli vidjeti škampi na buzaru, tirkizni rezanci, bolonjez, pomfrit i druga zanimljiva jela. Natjecanje se održalo u Varaždinu na dvorištu glavnog organizatora Dinka Šimenca.

Najveći propust je to što smo ocjenjivačke listiće morali potpisivati – zaključila je jedna natjecateljica

Propozicije natjecanja definirao je glavni organizator Wokijade, Dinko Šimenc, no kako ih se nitko nije držao, 3. Wokijada neslavno je završila. Naime, bodovi koje su natjecatelji međusobno dodjeljivali jedni drugima javno su se zbrajali, prilikom čega su uočene brojne nepravilnosti, kao i neozbiljnost ocjenjivača, zbog čega je Wokijada naposljetku i poništena.

– Najveći propust je to što smo ocjenjivačke listiće morali potpisivati – zaključila je jedna natjecateljica koja je svima dala maksimalan broj bodova kako se ne bi nikome zamjerila. Zbog poništenja, ovaj jedinstveni kulinarski invent će tako biti ponovljen još ove godine, a natjecatelji koji se žele na njemu pojaviti morat će dati javnu prisegu o ozbiljnom pristupu woku.

Woking on sunhine, Wok me baby i mnogi drugi hitovi

Spomenimo i da će ova 3. retroaktivna Wokijada, osim po svađama između natjecatelja, ostati zapamćena po brojnim obradama hitova na temu woka, poput „Take a wok on a wild side“, „Wok me baby“, „Wok on by“ i brojnih drugih, koje je na akustičnoj gitari izveo legendarni prošlogodišnji pobjednik 2. Wokijade, Jura Geci. Napomenimo kako je ovogodišnja wokijada bila međunarodnog karaktera, obzirom da su sudjelovali natjecatelji iz Finske i Francuske, pa dogodine organizatori očekuju i logističku i financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice.

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje