Povežite se s nama

Kultura

Bivši dogradonačelnik Varaždina Ivan Mesek kandidat za novog hrvatskog premijera

Objavljeno:

- dana

Istaknuo kandidaturu

Iako još službeno predizborna kampanja nije počela,u srijedu, 29. lipnja svoju premijersku kandidaturu istaknuo je Ivan Mesek.

Pred okupljenim mnoštvom u sklopu splitskog ljetnog programa “Evo ruke!” koji se održava u Đardinu, Mesek je argumentirano obrazložio zašto je upravo on najbolji odabir za hrvatskog kormilara.

Tako je istaknuo da ima birc u Ilici u Zagrebu, da je serviser tv prijemnika,i da nikada (osim ponekad) nije lagao. Svoja obećanja uvijek ispunjava,pa se tako okupljeno građanstvo razveselilo kada je čulo da Mesek kani izgraditi tobogan od Klisa do Šolte, svakom građanu koji ne doživi penziju isplatiti 1000 eura, Lastovo pretvoriti u lansirnu rampu za misije na Mars i još mnogo toga.

Iako su ga u međuvremenu izgađjali trulim rajčicama, Mesek je uvjeren da je dobio podršku Splita za svoju plemenitu misiju

Izvor:
Foto:

Kultura

Ludbreg petkom: pristigao rekordan broj za održavanje kulturno umjetničkih programa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvor: Grad Ludbreg

Centar za kulturu i informiranje Ludbreg izvijestio je kako je na natječaj za sudjelovanje u programu „Ludbreg petkom 2021.” pristigao rekordan broj prijava koje uključuju razne oblike kulturno umjetničkih programa.

Ove će se godine tako osim izložbi i koncerata, u sklopu spomenutog programa održavati i predstave, plesne predstave, predstavljanje knjiga te performansi i video projekcije.

– Želja nam je da putem programa „Ludbreg petkom” doprinesemo i dodatno unaprijedimo kulturni život grada Ludbrega, stoga nas iznimno veseli da su umjetnici amateri, ali i profesionalni umjetnici prepoznali njegov potencijal i javili se u velikom broju. Vjerujemo da će i ludbreška publika prepoznati njegovu kvalitetu i značaj te da će se rado odazivati. Ovogodišnji program je raznovrstan, prilagođen i djeci i odraslima, tako da će svatko moći nešto odabrati – poručuju organizatori.

– Kod pripreme rasporeda koji se sastoji od čak 22 programa, osim o epidemiološkoj situaciji morali smo razmišljati i o planiranoj obnovi kino dvorane zbog koje gubimo dio prostora koji je predviđen za događanja s većim brojem posjetitelja. Program smo stoga koncipirali tako da su predstave i koncerti većinom rezervirani za toplije mjesece, kada nam vrijeme omogućava da ih održimo vani. – dodaju.

Raspored ovogodišnjeg programa:

Nastavite čitati

Kultura

FOTO Počelo preseljenje knjiga iz stare u novu varaždinsku knjižnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Varaždinska Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović uskoro će raditi iz novouređenog prostora u centru Varaždina, iz palače Ritz.

Presljenje knjiga iz vile Bedeković u novu zgradu počelo je danas, 18. siječnja. Trebat će neko vrijeme da se preseli opsežna građa.

Službeno otvaranje knjižnice očekuje se nakon završetka preseljenja, tijekom ožujka.

Dosadašnji prostor knjižnice bit će pretvoren u galeriju „Malogorski Rabuzin“, koju Grad Varaždin pokušava smjestiti u prikladan prostor već par desetljeća.

Nastavite čitati