Povežite se s nama

Međimurje

Bogat program i klizalište za Advent u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

U ČAKOVCU

Turistička zajednica Grada Čakovca i ove godine u centru grada priprema kulturno-turističku manifestaciju „Advent u gradu Zrinskih“ u razdoblju od 2. do 24. prosinca.

– Već prema svojim interesima i afinitetima, oni najmlađi će se moći izraziti u raznolikim tematskim kreativnim radionicama, družiti se s Djedom Mrazom, dočekati svetog Nikolu ili uživati u dječjim predstavama. Čakovec će tijekom četiri vikenda živjeti u pravom božićnom duhu, uz prigodne nastupe KUD-ova, zborova, Čakovečkih mažoretkinja, Gradskoga puhačkog orkestra, dječjih vrtića i raznih drugih izvođača koji će svojim nastupima uveličati radost božićnog ugođaja – otkrila nam je Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca.

Tijekom zimskih školskih praznika bit će organizirani zimski sportski kampovi

Uz mnogobrojne sadržaje nikako se ne smije propustiti Adventski sajam na Franjevačkom trgu, gdje će se mnogobrojni izlagači predstaviti bogatom božićnom ponudom prigodnih proizvoda. Gradsko središte dobit će i prepoznatljivi vizualni identitet koji i ove godine obećava pravu božićnu čaroliju. Kompletan program bit će dostupan na internetskim stranicama TZ-a Grada Čakovca.

Započeli su i prvi pripremni radovi na postavljanju klizališta na čakovečkom Trgu Republike. Nakon prošlogodišnje vrlo pozitivne reakcije, klizanje će i ove zime biti na raspolaganju svim građanima. Sezona klizanja započet će 2. prosinca s prvim danom Adventa i trajat će do 31. siječnja.
Cijena sata klizanja i najma klizaljki neće se mijenjati u odnosu na prošlu godinu. Sat klizanja naplaćivat će se 15 kuna, po noći 20 kuna, a iznajmljivanje klizaljki dodatnih 15 kuna. Tijekom zimskih školskih praznika bit će organizirani zimski sportski kampovi. Čakovečkim osnovnoškolcima na raspolaganju će biti kampovi iz klizanja i plivanja koje će voditi stručni treneri i profesori tjelesne i zdravstvene kulture.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje