Povežite se s nama

Međimurje

Bogatim programom Međimurci svečano obilježili Dan policije

Objavljeno:

- dana

SVETI MIHOVIL

I ove je godine Policijska uprava Međimurska obilježila Dan policije brojnim svečanim programima i aktivnostima. Policajci svoj dan slave 29. rujna na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije.

Središnja svečanost upriličena je u srijedu, 28. rujna, svečanom misom u crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu.
Kod centralnoga križa na čakovečkom groblju i spomen-ploče poginulim i nestalim policijskim službenicima u zgradi PU međimurske, izaslanstva policije i Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec položili su vijence i zapalili svijeće uz prigodnu molitvu. Načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić potom je priredio prijem za članove obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika. Dan prije predstavnici međimurske policije i članovi obitelji obišli su grobove poginulih djelatnika te pritom zapalili svijeće.

Aktivnosti svečanog obilježavanja Dana policije počele su desetak dana prije blagdana svetog Mihovila. Tako je 19. rujna u prostorijama PU međimurske održana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Osim zaposlenika, odazvali su se i građani te umirovljeni policajci, a akcijom je prikupljeno 67 dragocjenih doza krvi. Treću godinu zaredom PU međimurska organizirala je već prepoznatljiv i unikatan “Sajam prevencije i sigurnosti 2016.” U sklopu sajma 23. rujna održana je i svečana akademija povodom Dana policije, na kojoj je sudjelovao i glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec.

Tom su prilikom dodijeljena prigodna priznanja “najpolicajcima“ Međimurske županije za 2016. godinu, kao dio zajedničke akcije portala eMeđimurje i PU međimurske.

Kao završna aktivnost u petak je u sportskoj dvorani Osnovne škole Štrigova održan malonogometni turnir.

Mališani dječjeg vrtića “Kockica” posjetili policajce u Štrigovi

Policajcima su njihov dan čestitali i najmlađi. Mališani dječjeg vrtića “Kockica” iz Štrigove posjetili su policijsku postaju u svome mjestu. 
Službenici su im pokazali opremu i opisali svoje svakodnevne zadatke, a djeca su postavljala radoznala pitanja. Najviše ih se dojmio policijski kombi.
Djeca su policajcima darovali svoje crteže, a oni su ih počastili slatkišima.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje