Povežite se s nama

Život i društvo

Bogato nagrađeni učenici iz Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Hvale vrijedno

U prostorima Osnovne škole Novi Marof u utorak su uručene nagrade za natjecanja učenika osnovnih škola Grada Novog Marofa i Srednje škole Novi Marof u školskoj godini 2016./2017.

Iz gradskog proračuna za nagrađivanje uspješnih učenika i mentora izdvojeno je 55.536,79 kuna. Nagrađeni su učenici i njihovi mentori koji su sudjelovali na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima i osvojili jedno od prva tri mjesta. Ove godine je svaki nagrađeni učenik, uz priznanje, odnosno zahvalnicu, i odgovarajući novčani iznos, dobio i poklon „Rječnik stranih riječi“, a podijeljeno je ukupno 176 komada rječnika.

U Osnovnoj školi Novi Marof nagrađeno je ukupno 22 učenika iz nastavnih predmeta, 13 sportskih ekipa i 17 mentora, a u osnovnom glazbenom obrazovanju te škole još 22 učenika i 8 mentora. U Osnovnoj školi Podrute svojim je rezultatima nagrade zavrijedilo 9 učenika i 3 mentora. U Srednjoj školi Novi Marof izvrsne je rezultate imalo 18 učenika i 6 mentora, a u Osnovnoj školi Sidonije Rubino-Erdödy u Gornjoj Rijeci, koju pohađaju i učenici s područja Grada Novog Marofa, nagrađeno je 5 učenika i 5 njihovih mentora.

Uručujući nagrade i čestitajući učenicima i mentorima na uspjehu koji su ostvarili i trudu koji su uložili kroz školsku godinu, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač poželio im je ugodne praznike i da se odmoreni vrate na početak nove školske godine kako bi nastavili s učenjem i odličnim rezultatima. Još jednom je ponovio da je ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta aktualne gradske vlasti, što pokazuju i posljednja ulaganja od gotovo dva milijuna kuna u objekte Osnovne i Srednje škole u Novom Marofu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U gađanju glinenih meta pobijedili LD Fazan Maruševec i Josip Horvat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Lovačkog saveza Varaždinske županije u subotu, 19. lipnja, na streljani domaćina LD Jareb iz Visokog održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta, discipline trap.

Snage su odmjerile ukupno 23 ekipe s po šest strijelaca, a najuspješniji u ekipnom poretku bili su strijelci iz LD Fazan Maruševec, koji su obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika. Drugo mjesto nakon raspucavanja pripalo je ekipi domaćina LD Jareb Visoko, a treće mjesto osvojila je ekipa LD Šljuka iz Petrijanca.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Josip Horvat iz ekipe LD Jareb Visoko, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Horvatu iz Srnjaka Ludbreg, a treće Siniši Greguru iz pobjedničke ekipe Fazana Maruševec.

Natjecanje je službeno otvorio načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, a u nastavku natjecanju se pridružio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je najuspješnijim ekipama i pojedincima s načelnikom Općine podijelio pehare i medalje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Grada Varaždina provedena dezinsekcija komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je jučer na svojoj internetskoj stranici objavio da su počeli borbu protiv komaraca.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije je od 16. do 18. lipnja proveo mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Adulticidna dezinsekcija je suzbijanje letećih oblika komaraca na otvorenom prostoru.

Dezinsekcija je provedena sredstvom na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, a sukladno “Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih clankonozaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Grad Varaždin u 2021. godini”, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne ODD mjere na području Grada Varaždina i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!