Povežite se s nama

Život i društvo

Bogato nagrađeni učenici iz Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Hvale vrijedno

U prostorima Osnovne škole Novi Marof u utorak su uručene nagrade za natjecanja učenika osnovnih škola Grada Novog Marofa i Srednje škole Novi Marof u školskoj godini 2016./2017.

Iz gradskog proračuna za nagrađivanje uspješnih učenika i mentora izdvojeno je 55.536,79 kuna. Nagrađeni su učenici i njihovi mentori koji su sudjelovali na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima i osvojili jedno od prva tri mjesta. Ove godine je svaki nagrađeni učenik, uz priznanje, odnosno zahvalnicu, i odgovarajući novčani iznos, dobio i poklon „Rječnik stranih riječi“, a podijeljeno je ukupno 176 komada rječnika.

U Osnovnoj školi Novi Marof nagrađeno je ukupno 22 učenika iz nastavnih predmeta, 13 sportskih ekipa i 17 mentora, a u osnovnom glazbenom obrazovanju te škole još 22 učenika i 8 mentora. U Osnovnoj školi Podrute svojim je rezultatima nagrade zavrijedilo 9 učenika i 3 mentora. U Srednjoj školi Novi Marof izvrsne je rezultate imalo 18 učenika i 6 mentora, a u Osnovnoj školi Sidonije Rubino-Erdödy u Gornjoj Rijeci, koju pohađaju i učenici s područja Grada Novog Marofa, nagrađeno je 5 učenika i 5 njihovih mentora.

Uručujući nagrade i čestitajući učenicima i mentorima na uspjehu koji su ostvarili i trudu koji su uložili kroz školsku godinu, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač poželio im je ugodne praznike i da se odmoreni vrate na početak nove školske godine kako bi nastavili s učenjem i odličnim rezultatima. Još jednom je ponovio da je ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta aktualne gradske vlasti, što pokazuju i posljednja ulaganja od gotovo dva milijuna kuna u objekte Osnovne i Srednje škole u Novom Marofu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Bosilj inicirao da se smanji cijena ulaznica za klizalište, evo koliko sada koštaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj inicirao je da se posjetiteljima klizališta Ledena čarolija smanji cijena ulaznica.

U dogovoru s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predragom Ciglarom, kako bi se što većem broju građana i posjetitelja omogućilo uživanje u zimskim radostima klizanja, potaknulo zajedništvo i pridonijelo stvaranje nezaboravnih trenutaka Adventa u Varaždinu, donesena je odluka da se cijena ulaznica smanji s četiri na tri eura.  Ako će postojati potreba, Grad Varaždin subvencionirat će Gradskoj tržnici dio troškova.

Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku i dođu na klizalište sa svojim obiteljima i prijateljima. Klizalište na Kapucinskom trgu bit će otvoreno sve do 14. siječnja 2024. godine i predstavlja središnje mjesto okupljanja tijekom zimske sezone u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje