Povežite se s nama

Život i društvo

Bogato nagrađeni učenici iz Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Hvale vrijedno

U prostorima Osnovne škole Novi Marof u utorak su uručene nagrade za natjecanja učenika osnovnih škola Grada Novog Marofa i Srednje škole Novi Marof u školskoj godini 2016./2017.

Iz gradskog proračuna za nagrađivanje uspješnih učenika i mentora izdvojeno je 55.536,79 kuna. Nagrađeni su učenici i njihovi mentori koji su sudjelovali na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima i osvojili jedno od prva tri mjesta. Ove godine je svaki nagrađeni učenik, uz priznanje, odnosno zahvalnicu, i odgovarajući novčani iznos, dobio i poklon „Rječnik stranih riječi“, a podijeljeno je ukupno 176 komada rječnika.

U Osnovnoj školi Novi Marof nagrađeno je ukupno 22 učenika iz nastavnih predmeta, 13 sportskih ekipa i 17 mentora, a u osnovnom glazbenom obrazovanju te škole još 22 učenika i 8 mentora. U Osnovnoj školi Podrute svojim je rezultatima nagrade zavrijedilo 9 učenika i 3 mentora. U Srednjoj školi Novi Marof izvrsne je rezultate imalo 18 učenika i 6 mentora, a u Osnovnoj školi Sidonije Rubino-Erdödy u Gornjoj Rijeci, koju pohađaju i učenici s područja Grada Novog Marofa, nagrađeno je 5 učenika i 5 njihovih mentora.

Uručujući nagrade i čestitajući učenicima i mentorima na uspjehu koji su ostvarili i trudu koji su uložili kroz školsku godinu, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač poželio im je ugodne praznike i da se odmoreni vrate na početak nove školske godine kako bi nastavili s učenjem i odličnim rezultatima. Još jednom je ponovio da je ulaganje u obrazovanje jedan od prioriteta aktualne gradske vlasti, što pokazuju i posljednja ulaganja od gotovo dva milijuna kuna u objekte Osnovne i Srednje škole u Novom Marofu.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje