Povežite se s nama

U fokusu

Čehok i Runac se posvađali oko šećera i ostalih „izbornih poslastica“

Facebook

Objavljeno:

- dana

U ugostiteljskom objektu Ritz, kojim upravljaju Parkovi, uz kavu su se servirali šećeri s imenom Alena Runca, kandidata HDZ-a za gradonačelnika Varaždina na predstojećim izborima.

Na to je reagirao gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.

Naime, Čehok, ujedno i skupština Trgovačkog društva Parkovi d.d., predložili su danas Nadzornom odboru da zatraži očitovanje direktora Parkova d.d. Alena Runca o mogućem sukobu interesa s obzirom na to da direktor u poslovnim objektima i u sklopu usluga TD Parkovi dijeli svoje promidžbene materijale premda još službeno nije započela predizborna kampanja.

– Nitko u gradu ne smije koristiti poslove, službe i prostorije gradskih ustanova i tvrtki za svoju osobnu, pa i političku promidžbu. Nadzornom odboru predlažem da od direktora zatraži da uzme neplaćeni godišnji odmor te da trenutno prestane s korištenjem i bilokakvim miješanjem predizborne kampanje i službenih prostorija, poslova i službi Trgovačkog društva Parkovi d.d. – istaknuo je Čehok.

Nakon toga se Runac oglasio na svojem Facebook profilu, gdje poziva i ostale kandidate da slobodno dostave svoje šećere ako ih imaju.

– Dok se Čehok miješao u poslovanje ovog ugostiteljskog objekta, on je propao, kao i Aquacity. Sada Ritz uspješno posluje i terasa je puna. Sami procijenite je li to zbog šećera ili čovjeka koji vodi poslovanje. Šećerima koje sam financirao vlastitim sredstvima doprinio sam smanjenju troškova poslovanja ugostiteljskog objekta Ritz. Ovim putem pozivam sve svoje protukandidate da nam slobodno dostave svoje šećere ako ih imaju, a isto tako pozivam i njihove glasače u Ritz na kavu – napisao je Runac.

U fokusu

FOTO/VIDEO Davor Patafta poručio građanima da izađu na izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta glasao je jutros oko 8 sati.

– Evo rano sam danas došao na biralište jer se mi poduzetni i inače rano dižemo za razliku od lijenih političara – rekao je Patafta.

Ističe da je vrijeme da Varaždin postane bolji grad.

– Varaždin treba sposobno vodstvo koje zna kako naprijed, treba vodstvo koje razumije potrebe građana. Zato pozivam sve Varaždinke i Varaždince, izađite na izbore i birajte bolji život svakog čovjeka, za svaku obitelj, birajte razvoj i sigurnost. Izađite u što većem broju jer što nas više izađe na izbore toliko ćemo više imati bolji grad i županiju – rekao je Patafta.

Nastavite čitati

U fokusu

Lokalni izbori: Varaždinska županija u top tri po izlaznosti, glasalo 17,14 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %). Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 %.

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Ivancu izlaznost 16,69 %, Ludbregu 16,19 %, Varaždinskim Toplicama 18,87 %, Lepoglavi 18,74 % i Novom Marofu 15,18 %. U Gradu Varaždinu je 15,20 %.

Od općina, najveća je izlaznost u Petrijancu – 23,11 %, Klenovniku – 23.2 % i Svetom Iliji – 22,75 %, a najmanja izlaznost u Gornjem Knegincu – 15.09 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!