Povežite se s nama

Život i društvo

Cestički vinogradari na Falinić Bregu obilježili Vincekovo: bilo je zima, ali vino ih je sve dobro ugrijalo

Objavljeno:

- dana

VESELO UZ BLAGDAN SV. VINKA

Početak rada u vinogradu veže se uz blagdan sv. Vinka, pa su i ove godine članovi Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica prvo okupljanje priredili na sam blagdan, koji je bio jučer.

Vinogradarske manifestacije tradicionalno se priređuju u vinogradu jednog od člana udruge, a prvo ovogodišnje okupljanje bilo je u vinogradu obitelji Talan na Falinić Bregu.

Zdravica uz kuhano vino, vino, ali i sokove

U uvodnom dijelu sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruge Marijan Županić, a dobru vinogradarsku godinu svima je u ime Općine Cestica poželio zamjenik načelnik Žarko Rodeš koji je u društvu predsjednika Vijeća Darka Majhena prisustvovao manifestaciji.

Nakon tradicionalne rezidbe nekoliko trsova vinove loze, vinogradare i vinograd blagoslovili su velečasni Mario Filipović iz župe Sveta Barbara Natkrižovljana i križovljanski župnik velečasni Zorislav Šafran.

Vrijedni članovi udruge za sve prisutne priredili su dovoljne količine kuhanog vina, a na volju svim posjetiteljima bilo je i mlado vino i sokovi. Unatoč hladnom vremenu druženje je uz izmjenjivanje iskustva iz obrade vinograda, čuvanja i dozrijevanja vina potrajalo do kasnih popodnevnih sati, a dobrom raspoloženju doprinijeli su članovi glazbenog sastava “Brajdaši”.

Uz tradicinalnu veselicu, prvo okupljanje vinogradara u ovoj godini iskoristio je Tomislav Fjurjan, bacc. ing. agr. koji je vinogradare upoznao s najnovijim saznanjima o bolestima vinove loze i postupcima zaštite.

 

Izvor:
Foto: Općina Cestica

Život i društvo

FOTO Zaljubljenici u “Harliće” guštali u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska udruga vlasnika i ljubitelja Harley Davidson motora Pleter Chapter Croatia (koja je dio međunarodne organizacije vlasnika Harley-Davidsona, Harley Owners Group) prošli vikend od 23. do 25. srpnja održala je svoj tradicionalni HD Relax Weekend po međimurskom i varaždinskom kraju sad već sedmi puta po redu.

Ove godine okupilo se rekordnih stotinjak vozača ovih osebujnih mašina. Svake godine ova brojka je sve veća i veća. Organizatori napominju da se prije 7 godina počelo s 20-ak zaljubljenika. Svake godine pred njima je drugačija ruta i program druženja po međimurskom i varaždinskom kraju.

Tako su ove godine u rutu uključili i Varaždinske Toplice, točnije druženje na terasi pizzerije BERNARDA pizza, pasta, burger gdje su od vlasnika počašćeni Križevačkim kraft pivom dok su građani i posjetioci Varaždinskih Toplica mogli uživati u razgledavanju ovih motora koji su obilježili američku motorističku povijest.

Naravno Varaždinske Toplice samo su jedan dio trodnevnog druženja.

Uspješno prateći dogovoreni program kolona Harley-Davidsona posjetila je još najsjeverniju točku Hrvatske – Žabnik te prvo naftno polja na svijetu u Peklenicama. Jedna od večera organizirana je na Ribnjaku Bernarda u Črečanu uz fiš paprikaš, srneći gulaš i tzv. Self made BBQ  – roštilj kojeg si je svaki bajker mogao osobno roštiljati. Sve to uz tipičnu bajkersku, ali i živu glazbu romskog glazbenog sastava „Zlatna korita“. Na proputovanju zastali su u središtu Čakovca te građanima pripremili malu izložbu motora. S istom namjerom posjetili nakon Varaždinskih Toplica i centar svijeta – Grad Ludbreg. Ručkom su, već tradicionalno, počašćeni u Garaži Hrman u Trnovcu Bartolovečkom.

Nakon ručka kolona je nastavila prema Toplicama Sveti Martin gdje je uz predvečernje kupanje, organizirana večera na bazenu te koktel party do ranih jutarnjih sati. Harley Relax Weekend-u pridružuje se sve više motociklista iz cijele Hrvatske, ali i gosti iz drugih zemalja poput Austrije, Njemačke i Bosne i Hercegovine, a naš ih kraj, ističu organizatori uvijek iznova oduševi. Hvale ljepotu i raznolikost krajolika, susretljivost domaćina a poseban dojam ostavlja uređenost, od obrađene zemlje i polja do uređenih dvorišta i okućnica.

Nastavite čitati

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!