Povežite se s nama

Međimurje

Kupite čestitke i pomozite bolesnicima da dođu do lijekova

Objavljeno:

- dana

KATRUŽA POZIVA

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža“ održala je u ponedjeljak, 5. prosinca, svoju 160. sjednicu. Na sjednici je ovog puta dodijeljeno devet pomoći u ukupnom iznosu od 19.500 kuna.

Naime, podnositelju zahtjeva iz Ivanovca dodijeljena je pomoć u iznosu od 750 kuna, podnositeljici zahtjeva iz Čakovca 1.240 kuna, podnositelju zahtjeva iz Pretetinca 6.652 kune i podnositeljici zahtjeva iz Orehovice 200 kuna. Spomenuta novčana sredstva svima će poslužiti za kupnju lijekova. Podnositeljici pak zahtjeva iz Čakovca dodijeljeno je 3.340 kuna za kupnju dioptrijskog pomagala. Troje djece iz Savske Vesi, Šenkovca i Prhovca dobilo je pomoć svako po 1.800 kuna, a jedno dijete iz Čakovca 1.840 kuna za razne defektološko-rehabilitacijske tretmane. Inače, Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža“ je u ovoj godini na devet održanih sjednice dodijelila 93 pomoći u ukupnom iznosu od 263.136 kuna.

– I ove godine na prodaju nudimo božićne i novogodišnje čestitke. Cijena čestitke s kuvertom je svega pet kuna, a mogu se kupiti u Uredu Zaklade, u prostoru Međimurske županije. Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Samo zahvaljujući dobrim ljudima i dalje ćemo moći pružati pomoć bolesnima s područja Međimurske županije – ističu u Zakladi solidarnosti. 

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO & VIDEO “Hrabri ljudi” Tri soprana & Igora Bakse za potresom pogođena mjesta!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvedbom pjesme “Hrabri ljudi” međimurski glazbenici i Društvo međimuraca u Zagrebu žele zahvaliti volonterima, zaposlenicima službi spašavanja, ali i svim dobrim ljudima koji su pokazali veliko srce, hrabrost i snagu te brzo reagirali za pomoć građanima potresom pogođenih mjesta.

– Pomoć ovom području biti će potrebna još danima i mjesecima nakon što se podrhtavanja smire, stoga pjesmom “Hrabri ljudi” želimo uz zahvalu, svakog pojedinca motivirati i ohrabriti u ustrajnosti u obnovi, pomoći i zajedništvu!

Glazbenici za glazbenu

Ovom izvedbom međimurski glazbenici nastoje dati i svoj mali doprinos akciji #zajednozaglazbenu, kako bi se glazbena scena revitalizirala i ponovo bila u mogućnosti educirati mlade talentirane ljude toga kraja.

Akciju #zajednozaglazbenu možete podržati na GoGetFunding platformi na ovoj poveznici!

Pjesmu “Hrabri ljudi” izveli su Tri soprana & Igor Baksa. Vokali grupe Tri soprana su Irma Dragičević, Tamara Korunek i Gabriela Hrženjak. Na glasoviru je inicijator projekta Nikola Grabar, a na violini Marino Tomasović.

Autor glazbe pjesme najpoznatije u izvedbi Gabi Novak je Đorđe Novković, a teksta Arsen Dedić. Zasluge za aranžman idu Nikoli Grabaru i Trima sopranima, za glazbenu produkciju Filipu Horvatu (Studio Pušćine), a za videoprodukciju Benjaminu Hameru (FilmX).

Organizator akcije je Društvo Međimuraca u Zagrebu. Društvo okuplja Međimurce svih generacija i prijatelje koji rade i žive izvan Međimurske županije. Skrbi o očuvanju kulturne baštine te promiče međimurske vrijednosti i gospodarsku suradnju.

Nastavite čitati

Kultura

Članovi i članice mihovljanskoga KUD-a skupili donacije za folkloraše iz Gline

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUD Mihovljan

Članovi i članice KUD-a Mihovljan 2016. godine na poziv tamošnjega Hrvatskoga amaterskog kulturno-umjetničkog društva “Glinska tamburica” sudjelovali su na 10. Međunarodnoj smotri folklora “Ivanje u Glini”.

– Nakon folklornog nastupa uslijedilo je druženje svih KUD-ova, a nama je ostalo u sjećanju kao ono na kojem je, osim veselja, poslužen izvrstan bograč koji je pripremilo domaće lovačko društvo. Nažalost, mnogobrojne članice i članove HAKUD-a “Glinska tamburica” i njihove obitelji pogodio je nedavni potres te su mnogi od njih ostali bez svojih domova, bilo privremeno, bilo trajno – objašnjava predsjednik mihovljanskoga KUD-a dr. sc. Predrag Kočila.

Članice i članovi KUD-a Mihovljan, kao i brojni simpatizeri HAKUD-a, u ovoj teškoj situaciji nisu zaboravili na svoje folklorne prijatelje iz Gline te su skupili donacije koje su 22. siječnja dostavljene u njihov sabirni centar.

– Nemoguće je riječima opisati emocije koje su me prožimale prolaskom kroz razrušeno područje, ali isto je tako i nemoguće opisati i nesebičnu zahvalnost gospođe Anite Kramarić na dopremljenoj pomoći. Usprkos nezaobilaznoj temi o koroni i potresu, kao istinski kudovci koji čuvaju tradicijsku i kulturnu baštinu dogovorili smo neki novi zajednički nastup u nekoj novoj i obnovljenoj Glini. Još jednom veliko “Hvala!” svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji! – poručuje Kočila.

Nastavite čitati