Povežite se s nama

Događanja

“Crtići – vrtići” danas i sutra za više od 700 djece!

Objavljeno:

- dana

ČAROBNI SVIJET ANIMACIJE

U svibnju 2012. godine Gradsko vijeće Varaždina donjelo je odluku o ustroju nove – audiovizualne djelatnosti, a za nositelja djelatnosti imenovana je udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA.

Osim odgovornosti za razvoj audiovizualne djelatnosti na području grada Varaždina, VANIMA je dobila na korištenje bivše kino Gaj, no i odgovornost vođenja kina. U srpnju je potpisan ugovor o četverogodišnjem korištenju bivšeg kina Gaj između VANIME i POU Varaždin. Grad Varaždin je rebalansom VANIMI kao organizatoru audiovizualne djelatnosti dodjelio 60.000,00 kuna, te smo velikim djelom ta sredstva iskoristili za adaptaciju postojeće kino dvorane. 27. listopada 2012. godine na Svjetski dan audiovizualne baštine kino je otvoreno u novom ruhu i to pod novim imenom – kino Galerija. 

Kino uz kulturnu, zabavnu i edukativnu ima još jednu zadaću – biti društveno odgovorno i treba služiti zajednici koja je po svojoj biti disperzivna, zahtjevna i nedokučiva. Ne očekujemo da ćemo zadovoljiti sve, ali ćemo se potruditi ponuditi širok spektar programa u kojem će svi moći naći nešto za sebe.

Program kina posložen je u konceptualne programske jedinice, a jedna od njih zamišljena je kao program za predškolsku djecu pod nazivom „Crtići – vrtići“. U suradnji sa gradom Varaždinom, točnije sa Upravnim odjelom za društvene djelatnosti dogovorena je besplatna izvedba projekta za sve vrtiće s našeg područja koji su financijrani ili sufinancirani od strane grada Varaždina.

Program je planiran za 13. i 14. studenoga (utorak i srijeda) u jutarnjim terminima. Danas je program počeo 10:30 sati, a na projekciji će sudjelovati više od 180 djece. 14. studenog (srijeda) program počinje u 9:30 sati (za oko 200 djece), te u 10:45 sati (više od 130 djece). Napominjemo da će za četiri dislocirana vrtića projekcije biti održane u njihovim objektima u četvrtak i petak kako bi obuhvatili sve predškolce s područja grada Varaždina. Kroz ovaj edukacijski program će sudjelovati više od 700 djece.

Predškolci će u kinu uživati uz za njih pripremljen program najboljih filmova Zagrebačke škole crtanog filma pod nazivom “Čarobni svijet animacije”, prilagođen upravo predškolskoj vrtićkoj dobi. Program projekcije traje oko sat vremena.

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje