Povežite se s nama

U fokusu

Čupić: Shopping centar u Brezju propao i zbog Grada, ucjenjivali su s 18,5 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

IZ VARAŽDINA, ALI TU NE RADE

Shopping centrom City Colosseum u Slavonskom Brodu upravlja varaždinska tvrtka F.O. Development, čiji je vlasnik Denis Čupić, danas i kandidat za zamjenika varaždinskog gradonačelnika.

Njegova tvrtka, koja ima osam zaposlenih, sudjelovala je u razvoju i gradnji tog trgovačkog centra, a sličan posao dobili su prije nekoliko godina i u Varaždinu. Angažirala ih je austrijska tvrtka Braunsberger Holding, s kojom su radili i na razvoju West Gatea Zagreb.

U varaždinskom Brezju bila je planirana izgradnja atraktivnog trgovačkog centra City point, koji se trebao prostirati na čak dvije etaže.

Međutim, gradnja nikad nije počela: investitor – hrvatska tvrtka Trgovački centar Varaždin – završila je u stečaju još 2014. godine.

– Dvije stvari su se, nažalost, dogodile zbog kojih je sve propalo. Čak tri godine se čekalo da Hrvatske ceste daju suglasnost za skretač prema shopping centru, a s druge strane, velike probleme stvarao je Grad Varaždin. Počeli su se ucjenjivački ponašati i tražiti da im se plati komunalni doprinos, a iznosio je 18,5 milijuna kuna, iako nisu ni s kunom sudjelovali u cijeloj investiciji – navodi Denis Čupić.

Ukinuta građevinska dozvola

Cijeli projekt je doveden u pitanje kad su u Gradu Varaždinu, pojašnjava Čupić, ukinuli građevinsku dozvolu.

– I dok su dozvolu ukinuli, na naplatu je počeo stizati kredit i tad je projekt zaustavljen – kaže Čupić.

Njegova tvrtka, koja se bavi razvojem i vođenjem projekata u nekretninskom sektoru, danas, napominje, posluje po gotovo svim dijelovima Hrvatske i u susjednim državama, ali ne i u sjedištu.

– U Varaždinu ništa ne radimo već četiri godine, jer što god poduzimali, dosadašnja gradska vlast je poduzimala sve da se to ne ostvari. I drugi investitori, nažalost, zaobilaze Varaždin – kaže Čupić i otkriva da je, prema pokazateljima iz tamošnjeg trgovačkog centra, kupovna moć u Slavonskom Brodu čak 30 posto veća u odnosu na Varaždin.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!