Povežite se s nama

Moda i ljepota

Decentnost koja osvaja

Objavljeno:

- dana

Poznate Varaždinke na stolici varaždinske vizažistice Mirele Magdić-Fotak

S obzirom na različite situacije u kojima se svakodnevno nalazim, moj makeup svodi se na ono najosnovnije: malo maskare i ruža – otkrila je Blanka Glavica-Ječmenica

Pristupačna, otvorena i nasmijana. Tako bismo najkraće mogli opisati prvu ženu Varaždinske županije, zamjenicu varaždinskog župana Blanku Glavica-Ječmenica. Iako radni tempo i obaveze našoj poznatoj sugrađanki ne ostavljaju puno slobodnog vremena, iskoristili smo kratko zatišje na početku nove godine i našu dožupanicu, magistricu znanosti u području ekonomije, prepustili stručnim rukama vizažistice Mirele Magdić-Fotak.

Za sve prigode

– Moj posao uključuje različite prigode. Nerijetko se događa da, primjerice, s gradilišta trčim na sastanak s poduzetnicima, a dan zaključujem otvorenjem izložbe. S obzirom na različite situacije u kojima se svakodnevno nalazim, moj makeup je više, rekli bismo, univerzalan i svodi se na ono najosnovnije: malo maskare i ruža – otkrila je zamjenica varaždinskog župana iz redova SDP-a.
Ni za svečanije prigode kod Blanke Glavica-Ječmenica nema puno odstupanja.
– Moram priznati da se nikad nisam jako šminkala. Izbjegavam čak stavljati i puder, tako da za nekakve svečanije događaje i prilike eventualno svoju šminku “obogatim” s malo tamnijeg sjenila. Što se tiče ruževa, moj izbor najčešće su ruževi boje mesa, ljubičasto-ružičastih tonova ili samo sjajilo. Koristim i crveni ruž, no vrlo rijetko i samo za posebne prilike – otkrila je Glavica-Ječmenica.

Šminka je jača, ali primjerena za posao i različite situacije u kojima se svakodnevno nalazi naša poznata političarka

Vizažistica Mirela Magdić-Fotak ovog se puta odlučila za nešto jači makeup, suprotan onome koji zamjenica varaždinskog župana inače koristi i u kojem su je Varaždinci navikli viđati u javnosti.
– Radi se o jačoj šminci, ali opet primjerenoj za posao i različite situacije u kojima se svakodnevno nalazi naša dožupanica. U ovom makeupu naglasak je na očima. Ljubičasto sjenilo kombinirala sam sa sjenilom boje breskve. S gornje strane povukla sam tanku liniju crnim tušem, a cijelu priču upotpunila tamnoplavim sjenilom koje sam nanijela s donje strane očiju. Upravo je nanošenje ove boje sjenila dodatno naglasilo oči i zaokružilo cijelu priču, a i ova kombinacija boja izvrsno pristaje našoj dožupanici koja ima izuzetno dobar ten i lijepe crte lica – otkrila je Magdić-Fotak.
Kako bi ovako naglašene oči došle do punog izražaja, važne su i trepavice koje su dodatno istaknute nanošenjem nekoliko slojeva maskare.
– S obzirom na to da su u ovom slučaju oči u prvom planu, ostatak šminke mora biti neutralniji. Odlučila sam se za rumenilo ružičaste boje i ruž boje breskve – rekla je Magdić-Fotak.
Rezultat: naglašeno, ali primjereno za sve situacije s kojima se svakodnevno susreće zamjenica varaždinskog župana.

Izvor:
Foto: KREŠIMIR GECI, G2 studio-Gettzy Foto

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje