Povežite se s nama

Međimurje

Deveti TrackDay Novi Marof 1. svibnja u organizaciji Autokluba Blacklisted!

Objavljeno:

- dana

Nakon dugog iščekivanja kreće oktanski spektakl u organizaciji Autokluba BLACKLISTED.

Pozivaju se svi vozači koji posjeduju vozačku dozvolu ili trkaću licencu (amateri i profesionalci) da svojim vještinama sudjeluju u projektu edukacije mladih vozača 1. svibnja na karting stazi Rauš u Novome Marofu.

No.9 TrackDay Novi Marof odvija se tijekom cijelog dana s početkom od 8 do 20 sati. Ujedno spomenuti događaj predstavlja prvu od pet utrka BLACKLISTED CUP 2K21 natjecanja. Raspored definiranih utrka je prikazan u nastavku:

  1. No.9. TrackDay Novi Marof – 1. svibnja
  2. No.10. TrackDay Velika Nagrada Čakovca – 29. svibnja
  3. No.11. TrackDay Novi Marof – 3. srpnja
  4. No.12. TrackDay Novi Marof – 11. rujna
  5. No.13. TrackDay – lokacija nepoznata – 2. listopada ili 9. listopada

Ujedno će se organizirati Park&Show program prezentacije vozila za sve one koji žele izložiti svoje vozilo i sudjelovati u ocjenjivanju od strane stručnih osoba. Sve detaljne informacije možete dobiti putem službene Facebook stranice Autokluba ili putem e-maila [email protected].

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje