Povežite se s nama

Međimurje

Dječjem gradskom kazalištu Čakovec nagrada Hrvatskog centra za dramski odgoj

FOTO: Studio Vipro

Objavljeno:

- dana

Od 2009. godine Hrvatski centar za dramski odgoj dodjeljuje nagrade i priznanja pojedincima, skupinama, organizacijama i ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu za doprinose dramskom i kazališnom odgoju.

Jedan od ovogodišnjih dobitnika je i Dječje gradsko kazalište Čakovec i njihov voditelj Dejan Buvač, dramski pedagog HCDO-a.

Nagrade su javno dodijeljene na ovogodišnjoj Skupštini HCDO-a koja je održana u Zagrebu u petak, 16. prosinca, a mladi kazalištarci i njihov voditelj dobili su Nagradu za poseban doprinos promicanju dramskog odgoja i kazališnog stvaralaštva djece i mladih u lokalnoj zajednici, ostvaren tijekom 25 godina kontinuiranog rada.

Ovo je lijepa čestitka i priznanje Dječjem gradskom kazalištu Čakovec za 25. rođendan, koji su ove godine svečano proslavili premijerom predstave „Sasvim neobičan dan“ u listopadu.

Kako je ovih blagdanskih dana Dječje gradsko kazalište bilo zauzeto izvedbom predstava „Dvije čajne žlice prašine“ i „Tko će biti Djed Mraz“ te nisu mogli biti osobno na dodjeli nagrada, nagradu je preuzeo dugogodišnji član kazališta, a danas akademski glumac Matko Buvač, te uime svih zahvalio na ovoj vrijednoj nagradi.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje