Povežite se s nama

Život i društvo

Dobivaju kanalizaciju i vodovod, a Općina će im asfaltirati i prilaze dvorištu

Objavljeno:

- dana

SVIBOVEC PODRAVSKI

Do kraja rujna trebali bi biti gotovi radovi u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, najavljuju iz Općine Sračinec.

Još početkom ove godine je uređen veći dio Dravske ulice, a nedavno su nastavljeni radovi na preostalom dijelu te ulice. 

– Uspjeli smo u nakani da se radovi na uređenju kanalizacije i odvodnje nastave što prije, jer smo uspjeli ishoditi odobrenje za dodatne radove uređenja ceste u dužini oko 600 metara. Budući da uređenje ceste nije moguće prije uređenja kanalizacije i odvodnje, bilo je potrebno prvo odraditi ove poslove. Ukupna investicija radova u Svibovcu Podravskom ove godine kreće se između 3 i 3,5 milijuna kuna – navodi načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Radovi će obuhvaćati i uređenje vodovodne infrastrukture, uz spomenutu kanalizaciju i odvodnju oborinskih voda, pojašnjavaju. Baš kao i u svim ulicama koje su u Općini Sračinec rekonstruirane na ovaj način, za svako će kućanstvo biti asfaltiran prilaz dvorištu te uređene zelene površine uz cestu.

Izvor:
Foto: OPĆINA SRAČINEC

Život i društvo

FOTO Učenici i djelatnici V.OŠ Varaždin obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U holu V. osnovne škole Varaždin, učenici i razrednica 3. b te učitelji informatike postavili su jučer, 24. veljače, izložbu povodom obilježavanja nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Osim poruka koje su učenici napisali, učitelji informatike su se potrudili izraditi QR kodove putem kojih su učenici sa svojim pametnim mobitelima mogli pronaći tekstove koji imaju za cilj senzibilizirati i poučiti učenike različitim oblicima nasilja te načinima reagiranja i (samo)zaštite.

Učitelji i učiteljice su u utorak, 23. veljače, odslušali predavanje „Školskim zvonom protiv nasilja“, a voditelji Renata Sever, dipl. soc. radnica i Teodor Sabolić, mag. soc. rada,  govorili su o zakonskom okviru mjera za zaštitu djece i zaštite od nasilja u obitelji.

Iznijeli su praktične primjere slučajeva te dali preporuke kako razgovarati s roditeljima i kako razgovarati s djecom za koju se pretpostavlja da su ugrožena.

Svi preventivni programi održani su u svrhu poticanja pozitivnog i zdravog razvoja učenika V. osnovne škole Varaždin, ističu iz Škole.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vlasnici i dalje traže njemačkog ovčara koji se zove Dinčo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I dalje se traži njemački ovačar Dinčo.

Moguće da ga je netko prisvojio.

Ako ste primjetili psa u svom susjedstvu vlasnici mole da javite na broj 091 20 888 77.

Nalazniku nagrada 2000 kn.

Nastavite čitati