Povežite se s nama

Život i društvo

Dobivaju kanalizaciju i vodovod, a Općina će im asfaltirati i prilaze dvorištu

Objavljeno:

- dana

SVIBOVEC PODRAVSKI

Do kraja rujna trebali bi biti gotovi radovi u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, najavljuju iz Općine Sračinec.

Još početkom ove godine je uređen veći dio Dravske ulice, a nedavno su nastavljeni radovi na preostalom dijelu te ulice. 

– Uspjeli smo u nakani da se radovi na uređenju kanalizacije i odvodnje nastave što prije, jer smo uspjeli ishoditi odobrenje za dodatne radove uređenja ceste u dužini oko 600 metara. Budući da uređenje ceste nije moguće prije uređenja kanalizacije i odvodnje, bilo je potrebno prvo odraditi ove poslove. Ukupna investicija radova u Svibovcu Podravskom ove godine kreće se između 3 i 3,5 milijuna kuna – navodi načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Radovi će obuhvaćati i uređenje vodovodne infrastrukture, uz spomenutu kanalizaciju i odvodnju oborinskih voda, pojašnjavaju. Baš kao i u svim ulicama koje su u Općini Sračinec rekonstruirane na ovaj način, za svako će kućanstvo biti asfaltiran prilaz dvorištu te uređene zelene površine uz cestu.

Izvor:
Foto: OPĆINA SRAČINEC

Život i društvo

Španjolska vojna vozila ovih dana zakrčit će ceste od Zadra do Varaždina i Goričana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nekoliko sljedećih dana, počevši od 20. travnja, Oružane snage Republike Hrvatske pružat će potporu zemlje domaćina (Host Nation Support – HNS) pripadnicima Oružanih snaga Španjolske.

Naime, španjolska vojna oprema i sredstva bit će dopremljena u zadarsku luku “Gaženica” te cestovnim putem prebačena u Mađarsku gdje pripadnici OS Španjolske sudjeluju u vježbovnim aktivnostima.

Prijevoz vozila španjolskih oružanih snaga bit će organiziran od Zadra do Varaždina te dalje prema graničnom prijelazu Goričan i Mađarskoj. Povratak pripadnika OS Španjolske očekuje se tijekom svibnja.

– Tijekom prolaska vojnih vozila može se očekivati pojačan cestovni promet te molimo građane za strpljenje i razumijevanje – ističu u MORH-u.

Nastavite čitati

Život i društvo

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo godišnju skupštinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo je u petak 22. ožujka, svoju redovnu godišnju skupštinu.

Ovogodišnja skupština, 65. po redu održana je u prostorijama hotela „Turist“ u Varaždinu. Na skupštini je od 167 redovnih i trenutno aktivnih članova bilo prisutno 72 člana.

Osim njih Skupštini su nazočili  uvaženi gosti, predstavnici DGIT Međimurje, zatim Nina Lovrec Dražin, dipl. ing. građ., predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nenad Petrović, mag. ing. geoing. predsjednik Hrvatskog društva inženjera geotehnike te Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji su se prigodnim pozdravnim govorima obratili svima prisutnima.

Samu skupštinu vodila je u svojstvu članice DGIT Varaždin, Mirna Amadori, dipl. ing. građ, aktualna predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera. Na Skupštini su podnesena sva izvješća koja su jednoglasno prihvaćena, te su doneseni i usvojeni plan rada i financijski plan za ovu godinu.

Nakon Skupštine organizirana je već tradicionalno zajednička večera i druženje uz pratnju tamburaša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje