Na varaždinskoj Gradskoj tržnici ove će se subote, 19. rujna, prikupljati novčana sredstva koja su potrebna da bi maleni Karlo mogao početi i uspješno završiti svoje liječenje.

Naime, Karlo Keretić rođen je 13. srpnja u Općoj bolnici Varaždin, no sreća i veselje roditelja uskoro su se pretvorili u tugu i strah jer je po porodu malenom Karlu iz Krkanca teško oštećen mozak zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće.

Stoga su roditelji dječaka, Jurica i Edita Keretić, pokrenuli kampanju kojom žele prikupiti novac za njegovo liječenje u Istanbulu, koje je vrlo skupo.

– Bez razmišljanja pronašli smo najbolji stručni tim za našeg Karla, no brzo se izjalovilo zbog same cijene terapija i liječenja koja prelazi više od 30.000 eura, minimum. Riječ je o bolnici „Acibadem“ iz Istanbula u kojoj rade jedni od najboljih doktora sa najboljom opremom. No, puni iznos prelazio bi 40.000 eura, ako Karlo ne bi išao sam. A on ne može bez svoje mame jer se strašno boji i koliko god malen bio, zna kad je ona prisutna, a kad ne. Stoga vas ovim putem istinski molim za pomoć – navodi otac dječaka Jurica Keretić.

Akciji su se priključili i Samir Toplak s ekipom NK Varaždin, koji će ove subote oko 9 sati na varaždinskom placu darovati dres s potpisima igrača na licitaciju.

Do sada je obitelj, koja je u jutarnjim satima poletjela za Istanbul, prikupila oko 28.000 eura i potrebno je još najmanje 22.000 eura za nastavak liječenja.

Uplate se vrše putem IBAN računa HR8623600003242081620, model i poziv na broj: 00001, a u opis je dovoljno da upišete „Donacija za Karla“.

Komentari

Komentara