Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO U tijeku radovi na uređenju središnjeg ivanečkog gradskog parka

Objavljeno:

- dana

Zemljanim radovima i polaganjem cijevi za javnu rasvjetu počeli su radovi na uređenju velikog ivanečkog gradskog parka. Investitor radova, koji obuhvaćaju gradnju rasvjete u parku, uređenje parkovnih staza i gradnju novog paviljona jest Grad Ivanec.

Nakon što je u prvoj fazi uklonjeno staro i bolesno drveće i grmlje te zamijenjeno novim nasadom, a provedeni su i zaštitni radovi, sada je krenula druga faza, koja obuhvaća uređenje parkovne infrastrukture.

S radovima je prvi krenuo Ivkom d.d. Ivanec, koji će u ovoj fazi sagraditi i temelje za kandelabre s kojih će park biti osvijetljen. Ovi radovi vrijedni su 67.650 kuna, a Grad ih je povjerio Ivkomu temeljem provedenog postupka javne nabave.

Već idući tjedan trebaju početi i radovi na uređenju glavnih i sporednih staza. Sadašnje šljunčane staze zamijenit će nove, suvremene, popločane tlakavcima.

Temeljem provedenog natječaja, ove će radove izvoditi poduzeće TTG iz Višnjice, a vrijednost radova je  blizu 747.000 kuna. Gradit će se i novi paviljon. Budući da sadašnji paviljon, koji datira s početka 20. stoljeća nije prikladan za rekonstrukciju, bit će zamijenjen potpuno novom konstrukcijom.

Ispred paviljona formirat će se popločani plato koji će služiti kao ljetna i zimska pozornica za razne manifestacije koje se ovdje ubuduće planiraju održavati.

Uređenje glavnog parka uvod je u radove koji se planiraju za iduću godinu, a to je uređenje središnjeg ivanečkog Trga hrvatskih ivanovaca i njegovo pretvaranje u pješačku zonu, a koji će na taj način sa centralnim parkom biti povezan u skladnu cjelinu.

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje