Povežite se s nama

Međimurje

Dominik, Samuel, Martin Josip i Jurica izborili plasman na državno natjecanje u informatici

Objavljeno:

- dana

Četvorica članovi udruga „Mladi informatičari Strahoninca“ i „Međimurski informatički klub“ Čakovec, plasirali su se na državnu razinu natjecanja iz informatike u kategoriji „Primjene algoritama“.

Dominik Vugrinec učenik 5. razreda i Samuel Sobočan učenik 6. razreda III. OŠ Čakovec te Martin Josip Kocijan učenik 2. razreda i Jurica Horvat učenik 4. razreda Gimnazije „Josipa Slavenskog“ Čakovec, branit će boje Međimurske županije na državnom natjecanju koje će se održati u Primoštenu od 13. do 16. ožujka.

Inače, ove je godine prag za prolaz sa školske na županijsku razinu natjecanja u kategorijama „Primjena algoritama“ i „Logo“ bio previsoko postavljen, na što su iz međimurskih udruga informatičara već ranije upozoravali.

– Nadamo se da će sljedeće godine tak biti ipak znatno tolerantniji, kao što je to slučaj u drugim županijama. Samim time će se povećati i broj učenika, koji će dobiti priliku da izbore plasman na državnu završnicu – poručili su iz Udruge „Mladi informatičari Strahoninca“.

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje