Povežite se s nama

Crna kronika

Dragica Bujan (53) sebi i suprugu isplatila 140 tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

ISTRAGA PROTIV Šefice računovodstva koja je krala s računa osnovne škole

Protiv bivše šefice računovodstva Dragice Bujan (53) iz Osnovne škole Strahoninec u Međimurju varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) otvorilo je jučer  istragu kojom bi se trebalo dokazati da je sa računa škole sebi i svom suprugu prebacila ukupno 140 tisuća kuna. Taj iznos, sumnja ŽDO, priskrbila je u više od godinu i pol dana – od ožujka 2011. godine do listopada 2013. i to tako što je bez osnove putem internet bankarstva novac sa žiro računa škole prebacivala na tekući i žiro račin sebe i svog supruga te izbrisala uplatnice.

Istraga će, vjerujemo, trajati kratko jer je Bujan zapravo cijelu aferu priznala. Kako nam je ispričala ravnateljica škole Jelena Okun, bivša šefica računovostva u školi je radila od 2001. godine, a tek u jesen 2013. tajnica škole shvatila je da nedostaje novac i to kada je Bujan bila na godišnjem odmoru. – Nakon što je dobila otkaz sve je i priznala, a novac je, na našu sreću, i vratila u školsku blagajnu. Da vam iskreno kažem, povrijeđena sam tim njenim činom. U sve svoje kolege imam iznimno povjerenje i mislim da bi jedino tako trebalo raditi u školstvu – kaže ravnateljica Okun. U ovoj školi bilo je novaca jer unutar nje djeluju centri izvrsnosti za nadarenu djecu i godišnje zbog toga imaju povećana sredstva.

Slična stvar u čakovečkoj Graditeljskoj i varaždinskoj Drugoj gimnaziji
U siječnju ove godine otvorena je i istraga protiv bivšeg ravnatelja čakovečke Graditeljske škole Zorana Pazmana zbog zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave čime je oštetio proračun Ministarstvo obrazovanja za  620 tisuća kuna. No ni Varaždin nisu zaobišle takve istrage. Bivša ravnateljica Druge gimnazije Marija Habijan još je 2012. osuđena jer je od 2006. do 2010. sebi i drugim zaposlenicima priskrbila 130.800 kuna, za koliko je oštetila ministartstvo.

Izvor:
Foto: www.medjimurje.hr

Crna kronika

Nakon incidenta u Vinici 59-godišnji vozač priveden u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što smo sinoć izvijestili o nemilom događaju na Vinici, kada je za vrijeme posebne regulacije prometa jedan vozač odbio postupiti po naredbi policijskog službenika, o svemu se oglasila PU varaždinska.

>>FOTO Drama uoči Plenkovićevog odlaska iz Vinice, pobješnjeli građanin urlao na policiju: “Krv nam pijeju…“

U petak, 6. rujna, oko 20.15 sati u Viničkoj ulici u Marčanu, za vrijeme privremene regulacije prometa Viničkom ulicom zbog prolaska štićenih vozila, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnji muškarac, a koji se pokušao vozilom uključiti u promet.  

Vozač nije postupio po naredbi policijskog službenika te je u svojoj namjeri spriječen od strane policijskog službenika.  

Tu nije bio kraj vozačevom protupravnom ponašanju pa je potom vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika, odbijajući mu dati na uvid vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu.

Uz uporabu sredstava za vezivanje, 59-godišnjak je priveden u Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje. 

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozio bez vozačke pa mu policija oduzela vozilo, a provest će i devet dana u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 4. rujna oko 19.30 sati, u ulici Ljudevita Gaja u Novoj Vesi Petrijanečkoj, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta.

Zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja te kako je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Varaždin.

Od njega je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao. Doveden je sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koji mu je odredio zadržavanje od 9 dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje