Povežite se s nama

Život i društvo

Ekspanzija poslovanja i nova radna mjesta!

Objavljeno:

- dana

SUPERNOVA: Ključ 5-godišnjeg uspjeha

SUPERNOVA je u petak proslavila peti rođendan!

U Supernovoj su se i ove godine potrudili da svoj rođendan ispune atraktivnim i besplatnim cjelodnevnim show programom, nastupima plesno-manekenskog studija Lena, KUD-a Hrvatskih željeznica i Varaždinskih mažoretkinja te koncertima grupe Acoustic band i tamburaškog sastava Taliri.

Novi koncept 2015.

Unatoč trgovačkim centrima i vremenu ekonomske krize Supernova i dalje sa svakom novom poslovnom godinom bilježi stabilno poslovanje i daljnje investicije otvaranjem dodatnih trgovina početkom 2015.
Raznolikost ponude omogućava posjetiteljima da pronađu sve što im treba na jednom mjestu, a apsolutni prioritet objekta je vrhunska usluga profesionalnog radnog tima, optimalna lokacija, pregledno prometno rješenje pristupa objektu i konstantno pristupačne cijene, što dovodi do činjenice da je shopping park SUPERNOVA bila i ostala shopping destinacija br. 1 na karti sjeverozapadne Hrvatske (www.SUPERNOVA.hr i
www.facebook.com/SUPERNOVAvarazdin).

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Španciranje po Varaždin Bregu uz gulaš, živu glazbu i finu kapljicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec i u organizaciji Udruge vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, a pod pokroviteljstvom Općine Gornji Kneginec u subotu 22. lipnja 2024. godine održano je šesto po redu „Španciranje po Varaždin Bregu“.

Stotinjak sudionika ove manifestacije okupilo se u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji gdje su im podijeljene majice s logotipom Općine, Udruge i manifestacije, etui i čaše. Okupljene su pozdravili saborski zastupnik i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški i predsjednik Udruge Robert Đuranec zaželivši svima dobro druženje i veselo raspoloženje.

Ruta ovog španciranja, koja je bila duga oko pet kilometara, kretala se po Feljuru, Malom i Dugom Vrhu te Šemigovoj grabi. Uz početnu postaju kod škole druga postaja za okrijepu i jelo bila je u Šumici na Dugom Vrhu, a posljednja na Malom Vrhu kod prostorija Lovačke udruge „Zec“ gdje je, uz živu glazbu, svim posjetiteljima podijeljen izvrstan gulaš.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Čakovcu otvoren poligon namijenjen edukaciji djece u cestovnom prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Čakovcu, ispred II. osnovne škole otvoren je poligon namijenjen edukaciji djece u prometu.

S obzirom da je prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti djece, kao najranjivije kategorije sudionika u prometu, na inicijativu Alenke Hošnjak i Irene Branović, predstavnica Policijske uprave međimurske te članica koordinacijskog odbora “Grad Čakovec – prijatelj djece”, 2023. godine, pokrenut je projekt “Do sigurnosti djece na dječjim igralištima”.

Tom prilikom iz proračuna Grada Čakovca osigurana su sredstva u iznosu od 2 125 eura koja su utrošena na nabavku igrala, njihalica na oprugama u obliku autića. U dogovoru s predstavnicima Grada Čakovca, montaža igrala planirana je na površini koja bi sadržavala elemente prometnog poligona za pješake, vozače bicikla i vozače osobnih prijevoznih sredstava.

Asfaltirana površina ispred II. osnovne škole koja nije prethodno imala posebnu svrhu, a u čijoj se blizini nalazi park i igralište, pokazala se idealnom za pozicioniranje prometnog poligona. Na poligonu se uz njihalice, nalazi ploča na kojoj su prikazani svi prometni znakovi koji su predviđeni da se postave na poligon. Nakon što se djeca upoznaju s nazivima i značenjem pojedinih prometnih znakova, mogu na poligonu samostalno postaviti mobilne prometne znakove, i to na mjesta gdje oni pripadaju. Potom djeca mogu u svojstvu pješaka, vozača bicikla i osobnog prijevoznog sredstva, iskusiti realni dio sudjelovanja u cestovnom prometu i time steći znanja i vještine kako bi mogla sigurno sudjelovati u cestovnom prometu.

Poligon je namijenjen vrtićkoj populaciji za igru na njihalima te učenju pravila ponašanja u prometu, kao i osnovnoškolskoj populaciji djece za pripremu i provođenje ispita za osposobljavanje djece za samostalno upravljanje biciklom u prometu na cestama te za obuku pripadnika Školskih prometnih jedinica. Ujedno, osnovnoškolci ga mogu koristiti kako bi se pripremili za natjecanje “Sigurno u prometu” i mnoge druge aktivnosti prometnog karaktera.

Koordinacijski odbor “Grada Čakovca – prijatelja djece”, osigurano je dodatnih 1 500 eura kako bi se ovaj poligon nadogradio dodatnim elementima, kao što su semafor, kosa daska, lanac na stalku, drveni stupići i dr. Koristeći ovaj poligon djeca će od najranije dobi usvajati pravila ponašanja u prometu, koja će tijekom života nadograđivati i svakodnevno primjenjivati, dok je konačni cilj provođenja ovakvih i sličnih preventivnih aktivnosti, smanjenje stradavanja djece u cestovnom prometu.

 Otvorenju polagana, kojeg je projektirao Nikola Magdalenić, prisustvovali su gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, dok su priliku da po prvi put isprobaju poligon dobili mališani iz čakovečkih dječjih vrtića “Maslačak” i “Cvrčak”. Svim  mališanima podijeljeni su promotivni materijali osigurani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje