Povežite se s nama

U fokusu

Evo kako posluju zdravstvene ustanove u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

FINANCIJSKO POSLOVANJE u 2016.

Od šest zdravstvenih ustanova u Varaždinskoj županiji, tri su prošlu godinu zaključile s minusom: Opća bolnica Varaždin, Zavod za javno zdravsto i Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Dom zdravlja i Ljekarna Varaždinske županije, prema Izvješću o radu i financijskom poslovanju, o kojem će sutra raspravljati vijećnici Županijske skupštine na svojoj sjednici, prošlu su godinu završile – u plusu.

Najteže je u Općoj bolnici Varaždin

Najteže je u Općoj bolnici Varaždin. Prema izvještaju o poslovanju za prošlu godinu, varaždinska bolnica ostvarila je prihod u iznosu od od 352.857.046 kuna, dok su rashodi bili 373.094.322 kune. No, uz minus od 88.860.650 kuna iz prethodnih godina, Opća bolnica Varaždin prošlu je godinu zaključila s manjkom od 109.097.926 kuna.  

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije na kraju 2016. imao je višak prihoda nad rashodima u iznosu od 540.826 kuna. Međutim, zbog manjka prihoda iz prethodnih godina u iznosu od 1.903.448 kuna, Zavod je 2016. ipak zaključio s minusom od 1.362.622 kuna. Zavod za hitnu medicinu je na kraju prošle godine zabilježio manjak prihoda nad rashodima u iznosu od 746.170 kuna.  

Višak prihoda Specijalna bolnica u Varaždinskim Toplicama potrošit će za pripremu projekata i dokumentacije za Spinalni centar, ali i za medicinski aprat – robotiku za šake i noge

Najbolje je pak u 2016. godini poslovala Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Ta je zdravstvena ustanova lani ostvarila prihode u iznosu od 109.404.310 kuna, dok su rashodi bili 102.876.136 kuna. Tako je toplička specijalna bolnica na kraju prošle godine poslovala s viškom prihoda u iznosu od 6.528.174 kuna. No, zbog manjka iz prethodnih godina u iznosu od 218.873 kuna, bolnica je u plusu za ukupno 6.309.301 kuna.

Taj višak prihoda potrošit će za troškove pripreme projekta i izradu projektne dokumentacije Spinalnog centra, te nabavu medicinskog aparata – robotike za šake i noge u iznosu od 430.000 kuna.  

“Pozitivne” su na kraju 2016. godine bile još dvije zdravstvene ustanove: višak prihoda nad rashodima bilježio je Dom zdravlja Varaždinske županije u iznosu od 2.497.589 kuna i Ljekarna Varaždinske županije u iznosu od 365.468 kuna.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!