Povežite se s nama

Međimurje

Filmu Vedrana Horvata “Povratak“ nagrada za najbolji animirani film

povratak

Objavljeno:

- dana

Škola animiranog filma (ŠAF) na festivalu u Grčkoj osvojila je vrijednu nagradu.

Na festivalu Camera Zizanio u Pyrgosu film 18-godišnjeg Vedrana Horvata “Povratak” osvojio je nagradu za najbolji animirani film u kategoriji mladih od 17 do 20 godina. Osebujne poetike, ovaj alegorijski film o borbi čovjeka na svom životnom putu, a koji je autor razvijao i radio tri godine uz mentorstvo Ede Lukmana, osvojio je simpatije žirija, ali i publike. Glazbu za film skladala je i odsvirala Lucija Horvat, sestra autora, čime je ovaj film dobio i “obiteljsku” dimenziju. Film je dosad prikazan na festivalima u Karlovcu, Zürichu i Dubrovniku te u 18 kina širom Hrvatske. Voditeljica ŠAF-a Jasminka Bijelić Ljubić održala je radionicu animiranog filma za djecu iz Danske i Grčke u okviru projekta Erasmus+. – Iako ove godine Vedran nije upisao ŠAF, pa formalno i nije naš član, ponosna sam na Vedrana.

Bio mi je učenik i na videoradionici Hrvatskoga filmskog saveza u Kraljevici te na radionici u SAD-u, pa sam imala i taj privilegij da radim i družim se s njim i izvan ŠAF-ove redovne djelatnosti. Od sveg srca se nadam da će uspjeti u namjeri da se upiše na željeni studij – rekla je Bijelić Ljubić. Film je prikazan na završnoj ceremoniji festivala, a kako doznajemo, ideja za film je nastala još prije četiri godine, kada je Vedrana ohrabrio posjet ŠAF-a Pixarovu studiju u Americi.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje