U okviru obilježavanja Dana Varaždinske županije, danas, 8. rujna, na blagdan Male Gospe, u večernjim satima održana je svečana sjednica Županijske skupštine.

Domaćin, varaždinski župan Radimir Čačić, ugostio je u atriju Županijske palače predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, uz velik broj saborskih zastupnika, župana susjednih županija te ostalih dužnosnika.

Na svečanoj sjednici uručene su nagrade Varaždinske županije u 2020. godini. Naime, Županijska skupština Varaždinske županije na sjednici održanoj još 9. srpnja donijela je Odluku o javnim priznanjima u 2020. godini, kojom je dodijelila nagrade zaslužnim građanima i pravnim osobama.

Nagradu za životno djelo ove je godine primio ugledni gospodarstvenik Stjepan Šafran, koji je svojim radom, 50-godišnjim poslovnim iskustvom dao trajan doprinos unaprjeđenju metalne struke, gospodarstva i promidžbi Varaždinske županije.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju u rukama je ravnatelja Glazbene škole Varaždin Davora Matačića, dok je nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripala Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Varaždina, šefu kuhinje, kuharu specijalisti Damiru Crlenom i slikaru Franji Klopotanu (posthumno).

 

Komentari

Komentara