FOTOVladimir Hosni

Samobor je od utorka, 30. srpnja do nedjelje, 4. kolovoza bio domaćin 23. Svjetskog susreta Spačeka, koji se po prvi put održao u Hrvatskoj. Na susretu je sudjelovalo desetak Varaždinaca, simpatizera Citroënovog legendarnog automobila 2CV.

Ove godine okupilo se oko 3.000 vozila i više od 12.000 sudionika iz preko 30 zemalja svijeta, među kojima su i zaljubljenici u ove dvocilindraše koji su došli čak iz daleke Australije i Obale Bjelokosti!

Susret je bio i prigoda da se obilježi prvo stoljeće francuskog proizvođača pa je tako bio izložen „Muzej 100 godina marke Citroën“ gdje su posjetitelji mogli razgledati originalne eksponate iz tvornice Tomos i Cimos. Organizirana je i povorka 2CV vozila do centra grada Zagreba gdje se vlasnici Spačeka dovezli 200 vozila na Trg bana Jelačića, te off road vožnja po Žumberku.

Posjetiteljima je na raspolaganju bio kamp s kompletnom infrastrukturom, komercijalna zona s prodajnim dijelom za trgovce rezervnih dijelova i suvenira, raznovrsna ponuda hrane i pića, svakodnevni dječji program, izbor originalnog vozila, vožnje spretnosti Spačekom, 2CV buvljak, večernji koncerti, gastro korneri s promocijom hrvatskih regija kroz glazbeni dio te mnoštvo drugih zanimljivosti.

– Odlična ekipa, vrhunska zabava. Ovo se rijetko viđa – istaknuo je Varaždinac Vladimir Hosni.

Komentari

Komentara