Članovi udruga MIS i MIK u okviru pilot projekta „Centar izvrsnosti informatike faza I.“ organizirali su 8. lipnja završno druženje u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (TICM).

Riječ je o projektu financiranom sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Međimurske županije. Nositelj je udruga „Mladi informatičari Strahonica” (MIS) koja s udrugom “Međimurski informatički klub” Čakovec (MIK) provodi aktivnosti, a sve u partnerstvu s TICM-om, Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec i III. OŠ Čakovec.

Odmah po dolasku, svaki član udruga dobio je majicu s oznakama projekta koju su odmah i obukli, a multimedijalna dvorana TICM-a bila je dupkom ispunjena najmlađim članovima i njihovim roditeljima.

Okupljenima se pozdravnim riječima obratio predsjednik udruge MIS Dejan Drabić okružen kolegama predsjednikom MIK-a Viktorom Lazarom te Miljenkom Blažekom, Renatom Železnjakom i Davidom Krištofićem.

U govoru je spomenuto da je tijekom svih aktivnosti udruga utrošeno gotovo 1000 sati raznih edukacija, radionica i natjecanja.

Najvažnije od svega je, objašnjavaju iz MIS-a, što su djeca i mladi imali prilike stjecati vrsna znanja od IT stručnjaka iz gospodarstva, kao i vrsnih kolega iz obrazovnog sektora. Iskušana je to ekipa stručnjaka, a rezultati su ti koji su stizali tijekom cijele školske godine. Istaknut je veliki značaj Međimurske županije koja je prepoznala važnost projekta te financiranjem osigurala kontinuitet.

Direktor TICM-a Ivan Plačko u svom govoru naglasio je važnost takvog projekta za Međimursku županiju, osobito u okviru ustanove koju predvodi.

– Centar izvrsnosti predstavlja nastavak kvalitetnog rada MIS Strahoninec i MIK Čakovec s djecom u STEM području. Nekoj djeci je ovo bio prvi dodir s programiranjem, nekoj s robotikom, a mnogima nastavak učenja iz područja algoritama. Projekt podržava Međimurska županija, a naša podrška kolegama iz MIS-a i MIK-a je već tradicionalna – naveo je Plačko.

Sudionici su slikanjem ovjekovječili skup koji je potom nastavljen druženjem u opuštenoj atmosferi uz domjenak i piće. Bila je to izvrsna prilika za razmjenu iskustva te dobivanje dodatnih informacija o nastavku aktivnosti koje se planiraju početkom iduće školske godine.

Komentari

Komentara