Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan ugostila je osmaše iz VII. osnovne škole Varaždin, uz pratnju profesorica Nikoline Šipek Škrablin i Silvije Škrebić.

Goste je srdačno dočekala profesorica Ljerka Klarić koja ih je jednosatnom šetnjom arboretumom upoznala s čarima predivnog parka, njegovom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Nakon šetnje i mnoštva korisnih informacija, profesorica je učenike dopratila do Srednje škole „Arboretum Opeka“ u Marčanu, gdje su se podijelili u dvije grupe.

Dok su jedni u cvjećarskom praktikumu slušali korisne trikove i savjete profesorice Ane Ernoić Milošević, profesorica Mirjana Ivanković je s drugom grupom prošetala impozantim imanjem ove srednje škole.

Učenici su imali priliku hraniti životinje i postavljati profesoricama pitanja, što su svakako i iskoristili. Za osmaše je u međuvremenu učitelj Božidar Auker sa svojim učenicima pripremio izvrsne klipiće koji su planuli u sekundi. Site i sretne, učenike su u Knjižnici srednje škole dočekali ih profesori Jure Orlović i Miljenko Martinčević te pedagog škole Stjepan Koren, koji su osmašima pripremili prezentaciju o srednjoj školi i Erasmus + projektu.

Učenike su upoznali sa svim blagodatima zanimanja koja ova škola nudi, a koja su sve manje popularna. Učenike je ugodno iznenadila informacija da Županija daje mjesečne stipendije učenicima koji se odluče za poljoprivredna zanimanja. Za kraj njihovog boravka, profesorica Sanja Habek pripremila je radionicu na njemačkom jeziku „Schatzsuche“.

Učenici su po prekrasnom okolišu tražili sakrivene poruke koje su ih na kraju odvele do „blaga“.

– Prvi put sam u Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ i moram priznati da me oduševilo sve što ova škola nudi – ispričala je svojim domaćinima profesorica Nikolina Šipek Škrablin, dok su učenici klimajući glavom potvrdili njezine riječi. Na samom odlasku pozitivnih dojmova nije nedostajalo. Bila je ovo uspješna suradnja dviju škola i jedan prekrasan dan u Marčanu, zaključuju iz VII. OŠ Varaždin.

Komentari

Komentara