U okviru projekta „Za obitelj“, čiji je korisnik Grad Prelog, a čije je financiranje osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 11.888.727,74 kuna (100% financiranje), nabavljen je komplet sportske opreme za opremanje vrtićke dvorane Dječjeg vrtića Vesela loptica u iznosu od 75.360 kuna s PDV-om.

Nabava kompleta sportske opreme odrađena je na temelju provedenog postupka jednostavne nabave, u kojem je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana tvrtka Ida didacta iz Zagreba, s kojom je 27. ožujka sklopljen Ugovor o nabavi kompleta sportske opreme za opremanje vrtićke dvorane.

Između ostalog, nabavljene su ljestve za penjanje, mreža za penjanje, švedski sanduk, gimnastička klupa, strunjače, trampolin, senzorička daska s pjenastim lopticama, bazen s 1000 loptica, kompleti za vježbanje, čunjevi, štapovi, kolutovi, lukovi za provlačenje, torba sa sportskim rekvizitima i drugo.

Novonabavljena sportska oprema omogućiti će kvalitetniji rad s djecom, što je istaknuo i stručni suradnik kineziolog u smjenskom radu Dječjeg vrtića Vesela loptica Prelog.

– Nastavkom sportskih aktivnosti i dobivenom novom opremom djeci ćemo omogućiti funkcionalno-motorički razvoj, emocionalno sazrijevanje, kognitivni i govorni razvoj te stvoriti naviku ispunjenja slobodnog vremena sportskim aktivnostima, koje su preduvjet pravilnog i zdravog odrastanja. Novim poligonima dodatno ćemo razvijati osnovne oblike kretanja kod djece – hodanje, trčanje, skakanje, penjanje, puzanje, provlačenje i bacanje. Također, zadovoljiti ćemo djetetovu potrebu za igrom i druženjem te razvijati sposobnosti suradnje, ustrajnosti i poštivanja pravila igre – istaknuo je.

Za Dječji vrtić Vesela loptica, uz sportsku opremu, nabaviti će se i namještaj za opremanje sobe dnevnog boravka vrtića te komplet didaktičkih igračaka. Nabavom potrebne opreme nastoji se osigurati unaprjeđenje usluga u pet dječjih vrtića partnera s područja Međimurske županije, Dječjem vrtiću Fijolica Prelog, Dječjem vrtiću Vesela loptica Prelog, Dječjem vrtiću Kockavica iz Svete Marije, Dječjem vrtiću Žibeki iz Čakovca te Dječjem vrtiću Klinčec iz Donje Dubrave.

Komentari

Komentara