Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Mališani iz Vesele Loptice odsad će uživati u novim strunjačama, trampolinu, bazenu s 1000 loptica…

Objavljeno:

- dana

U okviru projekta „Za obitelj“, čiji je korisnik Grad Prelog, a čije je financiranje osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 11.888.727,74 kuna (100% financiranje), nabavljen je komplet sportske opreme za opremanje vrtićke dvorane Dječjeg vrtića Vesela loptica u iznosu od 75.360 kuna s PDV-om.

Nabava kompleta sportske opreme odrađena je na temelju provedenog postupka jednostavne nabave, u kojem je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana tvrtka Ida didacta iz Zagreba, s kojom je 27. ožujka sklopljen Ugovor o nabavi kompleta sportske opreme za opremanje vrtićke dvorane.

Između ostalog, nabavljene su ljestve za penjanje, mreža za penjanje, švedski sanduk, gimnastička klupa, strunjače, trampolin, senzorička daska s pjenastim lopticama, bazen s 1000 loptica, kompleti za vježbanje, čunjevi, štapovi, kolutovi, lukovi za provlačenje, torba sa sportskim rekvizitima i drugo.

Novonabavljena sportska oprema omogućiti će kvalitetniji rad s djecom, što je istaknuo i stručni suradnik kineziolog u smjenskom radu Dječjeg vrtića Vesela loptica Prelog.

– Nastavkom sportskih aktivnosti i dobivenom novom opremom djeci ćemo omogućiti funkcionalno-motorički razvoj, emocionalno sazrijevanje, kognitivni i govorni razvoj te stvoriti naviku ispunjenja slobodnog vremena sportskim aktivnostima, koje su preduvjet pravilnog i zdravog odrastanja. Novim poligonima dodatno ćemo razvijati osnovne oblike kretanja kod djece – hodanje, trčanje, skakanje, penjanje, puzanje, provlačenje i bacanje. Također, zadovoljiti ćemo djetetovu potrebu za igrom i druženjem te razvijati sposobnosti suradnje, ustrajnosti i poštivanja pravila igre – istaknuo je.

Za Dječji vrtić Vesela loptica, uz sportsku opremu, nabaviti će se i namještaj za opremanje sobe dnevnog boravka vrtića te komplet didaktičkih igračaka. Nabavom potrebne opreme nastoji se osigurati unaprjeđenje usluga u pet dječjih vrtića partnera s područja Međimurske županije, Dječjem vrtiću Fijolica Prelog, Dječjem vrtiću Vesela loptica Prelog, Dječjem vrtiću Kockavica iz Svete Marije, Dječjem vrtiću Žibeki iz Čakovca te Dječjem vrtiću Klinčec iz Donje Dubrave.

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje