Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Načelnik Dario Friščić na Danima Općine Kotoriba: „Usmjereni smo na razvoj svih segmenata društvenog života“

Objavljeno:

- dana

U petak, 15. rujna, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba. Sjednica je bila uvod u bogati program povodom Dana općine Kotoriba, a okupila je veliki broj žitelja ove donjomeđimurske općine i uzvanika.  

Okupljene je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Hinko Virgej, naglasivši tom prigodom da aktualni saziv Općinskog vijeća ima jasnu viziju podizanja standarda i kvalitete života svih mještana.

– U proteklih 30 godina djelovanja Općine, vizura Kotoribe u velikoj mjeri promijenila se na bolje. Ponosni smo na sve što smo postigli. Sve naše aktivnosti usmjerene su na razvoj svih segmenata društvenog života, a sve s ciljem stvaranja uvjeta za još ugodniji život – poručio je načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić.

Okupljene je pozdravio i međimurski župan Matija Posavec, čestitavši im Dan Općine i 30 godina njezina djelovanja.

– Puno toga se promijenilo u Kotoribi, ali i u Međimurju u posljednjih 30 godina. Rastemo, razvijamo se i postajemo primjer svima. Iza toga je uložen veliki trud, želja i znanje te mi je drago da zajedničkim snagama radimo na dobrim projektima, brinemo o zajedničkim interesima čime pokazujemo zajedništvo i snagu koja proizlazi iz toga – rekao je župan Posavec.

Okupljanje na proslavi bilo je prilika i za dodjelu prigodnih općinskih nagrada i priznanja. Plakete Općine Kotoribe dodijeljene su Ivici Jakupaku za njegov dugogodišnji rad i angažman u Sportskom ribolovnom društvu „Som“, Stolnoteniskom društvu „Kos Kotoriba“ i tvrtki Muraplast za izniman doprinos u razvoju gospodarstva.

Medalja Općine dodijeljena je Evi Grgec, Društvu žena Kotoriba, Mariu Fušu za dugogodišnji rad i angažman u DVD-u Kotoriba te Ljudevitu Novaku za dugogodišnji rad i angažman u Matici umirovljenika Međimurske županije – Podružnici umirovljenika Kotoriba.

Povelju Općine primila je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH – ogranak Kotoriba. Zahvalnica Općine dodijeljena je seniorskoj ekipi NK Graničara za osvojen naslov prvaka prvog izdanja međimurske Premijer lige te Lovri Rodeku i Marku Horvatu za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u ribolovu.

Program svečane sjednice svojim su nastupima obogatili članovi KUD-a Kotoriba te učenici Osnovne škole Jože Horvata, Lovro Erdelja koji se predstavio recitacijom te Ema Fundak i Vito Peramec koji su izveli pjesmu u pratnju tamburaša.

Otvoreni uredi Međimurske županije

U prostorima novouređene zgrade Općine Kotoriba otvoreni su uredi Međimurske županije: Matični ured i ured „Međimurske prirode“ – Javne ustanove za zaštitu prirode, kao i povremeni ured Turističke zajednice Međimurske županije.

– Uredi „Međimurske prirode“ te naše Turističke zajednice imaju mnogo toga za ponuditi, posebno kada je riječ o kandidiranju projekata na fondove Europske unije. A dobra vijest je da Matični ured u Kotoribi ostaje i to kao sjedište, a ne ispostava – istaknuo je tom prigodom župan Matija Posavec.

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje