Povežite se s nama

Međimurje

Mala Subotica: Simona Vlašić i vatrogasni veterani na prijamu kod načelnika Škvorca

Objavljeno:

- dana

Općina Mala Subotica prepoznaje dobre sportske rezultate i potiče bavljenje sportom, bilo natjecateljskim ili rekreativnim. Povodom Dana Općine redovito se dodjeljuju nagrade za zapažene rezultate, ali kada su ti rezultati od posebnog značaja za zajednicu ili pojedinca, u općinskim prostorijama organizira se svečani prijam.

Tako je općinski načelnik Valentino Škvorc primio vatrogasne veterane iz Vatrogasne zajednice Općine Mala Subotica povodom osvajanja prvog mjesta na 7. Sportskim susretima vatrogasnih veterana Međimurja koji su održani na poligonu u Donjem Kraljevcu.

– Čestitam vatrogasnim veteranima koji su pokazali da i u svojim umirovljeničkim danima nisu stali, ostali su aktivni i spremni nastaviti raditi za dobrobit zajednice, a još k tome postižu odlične rezultate na natjecanjima. Želim im puno sreće i u nastavku, ali im i zahvaliti na dosadašnjem doprinosu kroz dugi niz godina. Naša Vatrogasna zajednica ne bi bila perjanica vatrogastva u Međimurju bez njihovog doprinosa do sada – poručio je načelnik Škvorc.

Osim vatrogasnih veterana, načelnik Škvorc primio je i Simonu Vlašić iz Male Subotice koja je sudjelovala na Kupu Hrvatske u disciplini lova ribe udicom na plovak, koji je održan sredinom srpnja na jezeru u Bilju. Simona je prvog dana natjecanja osvojila 1. mjesto u sektoru, a drugog dana 5. mjesto. Bodovi za pojedinačni plasman Kupa Hrvatske se zbrajaju te je sa šest bodova osvojila 3. mjesto pojedinačno od 51 natjecateljice, a to je bila ujedno i njezina prva medalja u konkurenciji seniorki. 

– Čestitam Simoni na ovom izvrsnome rezultatu, a skromnim poklonom želimo pokazati da smo kao zajednica prepoznali njezin uspjeh i da je podržavamo u nastavku bavljenja sportom – rekao je načelnik Valentino Škvorc.

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje